Analizatorul olfactiv

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.75

nivel: Liceu

Un studiu a aratat ca majoritatea copiilor folosesc galben si maro pentru a desena supararea. Un studiu pe copii cu varste mai mici de 7 ani a aratat ca majoritatea aleg jucarii de culori pure , nu pastelate. Alt studiu a schimbat culoarea mancarii, dar a aratat ca oamenii nu doreau sa manance carne gri si salata purpurie. Aceasta a aratat ca oamenii vor ca lucrurile sa fie colorate cum ar trebu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analizatorul olfactiv

Un studiu a aratat ca majoritatea copiilor folosesc galben si maro pentru a desena supararea. Un studiu pe copii cu varste mai mici de 7 ani a aratat ca majoritatea aleg jucarii de culori pure , nu pastelate. Alt studiu a schimbat culoarea mancarii, dar a aratat ca oamenii nu doreau sa manance carne gri si salata purpurie. Aceasta a aratat ca oamenii vor ca lucrurile sa fie colorate cum ar trebui sa fie.
O lucrare, a studiat 65 de studenti care au cumparat schiuri acvatice .Etichetele de avertizare au fost de mai multe culori. Rezultatul la crestera probabilitatii de ranire la produsele cu avertizari scrise cu rosu, verde si negru.

O firma comercializeaza lentile de contact rosii pentru gaini deoarece studii medicale au aratat ca gainile care vad rosu in timpul zilei sunt mai fericire si mananca mai putina hrana. Purtatorul de cuvant al firmei a apreciat ca lentile vor imbunatati recolta de oua cu 600 milioane $ pe an.
Spitalele folosesc albastru si purpuriu in salile de asteptare pentru a ajuta la calmarea pacientilor.

Vederea Stereoscopica
Oamenii si celelalte animale care sunt capabile sa focalizeze ambii ochi asupra unui singur obiect sunt capabile de vedere stereoscopica, care este fundamentala pt o perceptie mai adanca a lucrurilor. Principiul consta in prezentarea unei imagini din doua unghiuri , putin diferite, pentru ca apoi ochiul sa contopeasca aceste imagini intr-o singura imagine tridimensionala.Una din categoriile de imagini stereoscopice sunt numite autostereograme, care nu necesita intrumente speciale pt a fi vizualizate, si au putut fi realizare cu ajutorul graficii pe calculator.

Doua imagini ,reprezentand ochiul stang, respectiv drept , sunt suprapuse .Vazuta normal , imaginea rezultata arata ca un model abstract. Imaginea tridimensionala apare atunci cand ocii privitorului sunt focalizati ,si de exemplu , doua puncte diferite sunt suprapuse, si se vede numai unul .Defecte de vedere
Cele mai comuna tulburare a vederii este cauzata de cristale sau alte mici corpuri opace ce blocheaza o parte a irisului, si deobicei sunt indepartate dupa putin timp.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.