Analiza unui film artistic

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.40

nivel: Facultate

In film este foarte bine observat fenomenul de comparare sociala ( compararea oamenilor heterosexuali vizavi de cei homosexuali). Compararea sociala "downward" este prezenta la societatea cu orientarea sexuala traditionala, insa minoritatile sexuale nu se compara "upward", ele se considera la fel ca si societatea de rind.Majoritatea homosexualilor din film purtau "masca" sociala pentru a ascunde [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza unui film artistic

In film este foarte bine observat fenomenul de comparare sociala ( compararea oamenilor heterosexuali vizavi de cei homosexuali). Compararea sociala "downward" este prezenta la societatea cu orientarea sexuala traditionala, insa minoritatile sexuale nu se compara "upward", ele se considera la fel ca si societatea de rind.Majoritatea homosexualilor din film purtau "masca" sociala pentru a ascunde orientarea sa netraditionala.

In discutia publica a lui Harvey Milk cu liderul partidului de opozitie a avut loc recurgerea la managementul impresiilor si anume - autogranduarea (prezentarea intr-o lumina favorabila). Liderii mentioneaza un sir de calitati ale sale, dar totodata ascunzind neajunsurile, accentuindu-le doar pe cele a oponentului.Se regaseste si teoria tapului ispasitor atunci cind societatea acuza grupurile minoritare in necazurile cu care se confrunta, chiar daca in realitate sursa necazurilor este cu totul alta.

Partidele de opozitie cu partidul lui Milk recurgeau o politica de discriminare si chiar de rasism aversiv fata de homosexuali.Partidele politice constituiau grupuri sociale fiecare avind liderul sau si ideile de baza pe care le promovau.In cadrul partidelor avea loc fenomenul de facilitate sociala datorita distribuirii rolurilor de grup in cadrul muncii colective.

Fenomenul de disonanta cognitiva apare in mentalitatea societatii conformiste in cazul aparitiei pe arena politica a unui Gay si a potentialei recunoasteri de egalitate de statut dintre homosexuali si heterosexuali. Acesta reprezinta un motiv semnificativ pentru a deveni rezistent la persuasiunea lui Harvey Milk .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.