Analiza tehnica a activului financiar descris de actiunile societatii Albalact SA

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

In aceasta lucrarea am inceput cu o prezentare generala a pietei de capital, locul de desfasurare al tuturor tranzactiilor cu titluri financiare pe termen lung, urmand apoi sa analizez felul tranzactiilor bursiere, precum si situatia pietei bursiere in Romania. Am incheiat lucrarea prin studiul de caz al societatii Albalact SA Alba Iulia, mai precis am incercat sa scot in evidenta rolul pe care an[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza tehnica a activului financiar descris de actiunile societatii Albalact SA

In aceasta lucrarea am inceput cu o prezentare generala a pietei de capital, locul de desfasurare al tuturor tranzactiilor cu titluri financiare pe termen lung, urmand apoi sa analizez felul tranzactiilor bursiere, precum si situatia pietei bursiere in Romania. Am incheiat lucrarea prin studiul de caz al societatii Albalact SA Alba Iulia, mai precis am incercat sa scot in evidenta rolul pe care analiza tehnica il are in previzionarea cursului actiunii ALBZ.

Am ales aceasta societate ca si studiu de caz pentru lucrarea mea, deoarece analizand piata bursiera romaneasca se poate observa foarte clar ca actiunile Albalact sunt printre cele mai lichide de pe piata Rasdaq. Evolutia pozitiva a acestora s-a datorat in principal investitiilor masive ale actionarilor in promovarea produselor, astfel incat in anul 2006 Albalact si-a dublat profitul fata de anul precedent, iar cifra de afaceri a crescut cu peste 70% fata de anul 2005. Cu alte cuvinte investia in actiunile ALBZ, ale societatii Albalact sunt deosebit de avantajoase.

Orice economie nationala, indiferent de nivelul sau de dezvoltare, este caracterizata de existenta si functionarea unor piete specializate, unde se intalnesc cererea si oferta de active financiare necesare dezvoltarii, in cadrul firmelor, a productiei de bunuri si servicii.
Aceasta piata specializata este piata de capital (in acceptiunea sistemului european) sau piata financiara (conform teoriilor specifice sistemului anglo-saxon).

Fascinatiile pietei de capital sunt numeroase. Fiecare participant la aceasta piata urmareste realizarea unor aspecte importante pentru activitatea sa. Astfel, emitentii sunt interesati de tehnicile, dimensionarea si etapizarea procesului de finantare, iar investitorii de strategiile moderne de gestionare a portofoliilor. Societatile de servicii de investitii financiare sunt preocupate de diversificarea obiectului de activitate prin acoperirea unei game largi de activitati. Institutiile de supraveghere urmaresc respectarea principiilor si reglementarilor generale ale pietei.

Creatorii si administratorii de piete sunt preocupati de aspecte mai putin vizibile publicului larg, printre care: tehnicile de tranzactionare, creditarea, garantarea, compensarea, decontarea operatiunilor. Sistemul financiar prin definitie, reprezinta ansamblul institutiilor si pietelor care interactioneaza intre ele, pentru a indeplini anumite functii, dintre care cea mai importanta este facilitarea transferului de fonduri de la cei care inregistreaza excedente, catre cei care se confrunta cu necesitati financiare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.