Analiza tehnica - Bursa de Valori Bucuresti

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

In practica se intalnesc si alte tipuri de actiuni in afara celor prezentate. Este vorba de: actiuni fara valoare nominala, actiuni noi si gratuite, actiuni populare, actiuni SICAV etc.Actiunile fara valoare nominala sunt, dupa denumire, acele actiuni fara indicatie de valoare nominala. Cum valoarea unei actiuni se stabileste in raport de marimea capitalului social divizat prin numarul actiunilor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza tehnica - Bursa de Valori Bucuresti

In practica se intalnesc si alte tipuri de actiuni in afara celor prezentate. Este vorba de: actiuni fara valoare nominala, actiuni noi si gratuite, actiuni populare, actiuni SICAV etc.Actiunile fara valoare nominala sunt, dupa denumire, acele actiuni fara indicatie de valoare nominala. Cum valoarea unei actiuni se stabileste in raport de marimea capitalului social divizat prin numarul actiunilor emise si cum actiunea, spre deosebire de obligatiune, nu confera dreptul la rambursarea unei anumite sume sau a unei parti din aceasta, nu este absolut obligatorie fixarea unei valori nominale pentru actiuni.

Cu toate acestea , in numeroase tari, este prescrisa o valoare nominala minimala (de exemplu in Elvetia ea este de 100 franci elvetieni). Actiunile fara valoare nominala nu sunt autorizate in dreptul elvetian, in schimb, in S.U.A si Canada e1 sunt frecvente. Actiunile noi sint valori mobiliare emise in cursul unui exercitiu si care nu dau dreptul la un dividend intreg. Ele sint tratate distinct la bursa si sint inscrise la cota pe o linie separata. Incepand cu al doilea exercitiu, aceste actiuni sunt asimilate celor vechi si genereaza aceleasi drepturi.

Actiunile gratuite reprezinta o forma particulara de repartitie a profitului in cazul in care rezervele acumulate in anii anteriori sunt transformate in actiuni noi si, deci, in capital. Practic patrimoniul societatii nu se modifica prin emisiunea acestor hartii de valoare Aceste actiuni constituie in realitate un venit pentru actionari si sunt, prin urmare impozitate. Actiuni populare [3]. Ele nu constituie un tip definit de actiuni. Este vorba de o expresie generala pentru actiuni prin care o patura foarte numeroasa a populatiei este incitata sa economiseasca si sa investeasca. Expresia a fost vulgarizata, de exemplu, in Germania, atunci cand actiuni ale societatilor care apartineau puterii publice (Wollswagen, Preussag, Vebs etc.)

au fost cedate populatiei in conditii favorabile. Pe cat de laudabila a fost aceasta intentie, pe atat de deceptionanta s-a dovedit in practica. Si aceasta pentru ratiuni care ar putea releva, chiar si in parte, o conceptie a politicii de plasament care a neglijat principiul important al repartitiei riscurilor.Actiunile SICAV. Actiunile cu aceasta denumire sunt achizitionate de la societatile de investitii cu capital variabil (SICAV) de catre micii investitori care doresc sa-si recicleze avantajos capitalurile sau economiile disponibile .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.