Analiza tehnica - 2

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.94

nivel: Liceu

Aspectul esential consta in a identifica si a face distinctie intre "intoarcerile" si "rasturnarile" din cadrul trend-ului si schimbarile, modificarile trend-ului insusi. Aceasta problema este critica, atata vreme cat modificarile preturilor nu se fac intr-o maniera "lina" si neintrerupta. Tehnicienii privesc modificarile preturilor si semnificatia lor prin prisma statisticilor referitoare la pret[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza tehnica - 2

Aspectul esential consta in a identifica si a face distinctie intre "intoarcerile" si "rasturnarile" din cadrul trend-ului si schimbarile, modificarile trend-ului insusi. Aceasta problema este critica, atata vreme cat modificarile preturilor nu se fac intr-o maniera "lina" si neintrerupta. Tehnicienii privesc modificarile preturilor si semnificatia lor prin prisma statisticilor referitoare la pret si volum. Acesti indicatori ajuta la cuantificarea si masurarea relatiilor pret-volum si cerere-oferta atat pentru ansamblul pietei, cat si pentru actiunile individuale.

Analiza tehnica se bazeaza rareori pe un singur indicator, nici unul nedovedindu-se infailibil, ci acorda credit utilizarii unui grup de indicatori agregati. Micul investitor nu cumpara de obicei mai mult de 100 de actiuni ale unei companii. Aceste pachete de pana la 100 de actiuni si-au gasit in literatura de specialitate, denumirea de "odd-lot", spre deosebire de pachetele mari de actiuni numite"round-lot". Cei care vand si cumpara "odd-lot" incearca sa actioneze in modul cel mai bun pe piata in cea mai mare parte a timpului, adica sa cumpere cand piata este in scadere, respectiv sa vanda cand aceasta creste. Este de fapt ilustrarea unei reguli de aur a oricarui investitor: "cumpara ieftin si vinde scump".

Cu toate acestea tehnicienii inclina sa creada ca micul investitor tinde sa actioneze gresit in punctele critice, de cotitura a pietei. In concluzie, daca presupunem ca investitorul obisnuit, "nesofisticat" de regula se inseala, atunci va fi avantajos sa urmam o strategie total opusa cu a sa. Pentru a descoperi cum actioneaza micul investitor, sunt adunate statistici cu privire la tranzactiile odd-lot. Volumul acestora este cuantificat si raportat zilnic. Statisticile au in vedere numarul actiunilor cumparate, al celor vandute si al vanzarilor "scurte".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.