Analiza tehnica

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.89

nivel: Liceu

Aspectul esential consta in a identifica si a face distinctie intre "intoarcerile" si "rasturnarile" din cadrul trend-ului si schimbarile, modificarile trend-ului insusi. Aceasta problema este critica, atata vreme cat modificarile preturilor nu se fac intr-o maniera "lina" si neintrerupta.Tehnicienii privesc modificarile preturilor si semnificatia lor prin prisma statisticilor referitoare la pret [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza tehnica

Aspectul esential consta in a identifica si a face distinctie intre "intoarcerile" si "rasturnarile" din cadrul trend-ului si schimbarile, modificarile trend-ului insusi. Aceasta problema este critica, atata vreme cat modificarile preturilor nu se fac intr-o maniera "lina" si neintrerupta.Tehnicienii privesc modificarile preturilor si semnificatia lor prin prisma statisticilor referitoare la pret si volum. Acesti indicatori ajuta la cuantificarea si masurarea relatiilor pret-volum si cerere-oferta atat pentru ansamblul pietei, cat si pentru actiunile individuale.

Analiza tehnica se bazeaza rareori pe un singur indicator, nici unul nedovedindu-se infailibil, ci acorda credit utilizarii unui grup de indicatori agregati.
Daca se considera ca unii cumparatori sunt mai "inteligenti", mai informati , mai rapizi in decizii decat altii , achizitiile si vinzarile de titluri vor fi coordonate cu actiunile acestor investitori , daca ei pot fi identificati. Astfel, daca acestia nu cumpara , preferind sa-si sporeasca pozitia de lichiditate , trebuie adoptata aceeasi tactica. Acest lucru presupune insa identificarea corecta a acestor investitori inteligenti , precum si aflarea informatiilor care dezvaluie actiunile lor .

Micul investitor nu cumpara de obicei mai mult de 100 de actiuni ale unei companii. Aceste pachete de pana la 100 de actiuni si-au gasit in literatura de specialitate, denumirea de "odd-lot", spre deosebire de pachetele mari de actiuni numite"round-lot". Cei care vand si cumpara "odd-lot" incearca sa actioneze in modul cel mai bun pe piata in cea mai mare parte a timpului, adica sa cumpere cand piata este in scadere, respectiv sa vanda cand aceasta creste. Este de fapt ilustrarea unei reguli de aur a oricarui investitor: "cumpara ieftin si vinde scump". Cu toate acestea tehnicienii inclina sa creada ca micul investitor tinde sa actioneze gresit in punctele critice, de cotitura a pietei. In concluzie, daca presupunem ca investitorul obisnuit, "nesofisticat" de regula se inseala, atunci va fi avantajos sa urmam o strategie total opusa cu a sa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.