Analiza spectrochimica prin emisie optica

7x puncte

categorie: Fizica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Relatia (1.7) defineste intensitatea absoluta a spectrelor de emisie termica. Intensitatea depinde, deci, atat de concentratia atomilor, no, cat si de temperatura. In general, pentru observarea spectrelor de emisie in domeniile vizibil si ultravriolet sunt necesare temperaturi de cateva mii de grade. Distributia la echilibru a electronilor pe nivele, corespunzatoare unor asemenea temperaturi, se p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza spectrochimica prin emisie optica

Relatia (1.7) defineste intensitatea absoluta a spectrelor de emisie termica. Intensitatea depinde, deci, atat de concentratia atomilor, no, cat si de temperatura. In general, pentru observarea spectrelor de emisie in domeniile vizibil si ultravriolet sunt necesare temperaturi de cateva mii de grade. Distributia la echilibru a electronilor pe nivele, corespunzatoare unor asemenea temperaturi, se poate realiza prin excitare pur termica in cuptoare electrice speciale, in flacara si prin excitatii electrice in atmosfera libera, in descarcari in arc si scanteie.

Deci, tehnica analizelor spectrale in emisie optica consta in:
- evaporarea unei mici portiuni din proba de analizat si obtinerea atomilor liberi;
- aducerea lor in stare de plasma emisiva;
- trecerea luminii emise printr-un sistem dispersiv. Aceasta asigura formarea spectrului caracteristic al elementelor prezente in proba, care serveste la analiza calitativa si cantitativa.
Analiza spectrochimica calitativa. Fiecare lungime de unda emisa de proba, deci fiecare linie din spectru, este specifica unui anumit element. Analiza calitativa are la baza relatia:
i
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.