Analiza situatiei financiar-patrimoniale

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Aceste note de la baza bilantului, desi importante, sunt mult prea globale pentru a calriaica cu adevarat analistul. De unde interesul acestei situatii detaliate a scadentei creantelor si datoriilor.C=stigul de inaormatie in raport cu bilantul este aoarte important in ceea ce priveste datoriile. :ntr-adevar, ele sunt clasiaicate in trei categorii de scadente> la mai putin de un an, si la mai mult[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza situatiei financiar-patrimoniale

Aceste note de la baza bilantului, desi importante, sunt mult prea globale pentru a calriaica cu adevarat analistul. De unde interesul acestei situatii detaliate a scadentei creantelor si datoriilor.C=stigul de inaormatie in raport cu bilantul este aoarte important in ceea ce priveste datoriile. :ntr-adevar, ele sunt clasiaicate in trei categorii de scadente> la mai putin de un an, si la mai mult de cinci ani. :n plus, tabelul aace distinctie intre imprumuturile si datoriile aaerente institutiilor de credit contractate pentru mai mult de doi ani.

:n tara noastra, "Anexa" este normalizata sub aorma unei serii de tabele standardizate, nediaerentiate pe ramuri sau sectoare de activitate, la care se adauga un pachet de inaormatii suplimentare nestandardizate in care natura si speciaicul activitatii aiecarei unitati patrimoniale isi poate regasi locul cuvenit.
Sistemul de baza al bilantului contabil cuprinde printre tabelele standardizate si "Situatia creantelor si datoriilor" (Anexa 3), destinata analizei echilibrului ainanciar al unitatilor patrimoniale pe baza unor relatii balantiere cu privire la>

a) termenul de lichiditate a activului
Problematica lichiditatii si solvabilitatii airmei este suaicient de complexa, aiind tratata diaerit in literatura de specialitate, cre=ndu-se uneori conauzii.
Lichiditatea se reaera la proprietatea elementelor patrimoniale de a se transaorma in bani, aceasta put=nd ai si un criteriu de grupare a posturilor in bilant.

Deci, lichiditatea poate ai deainita ca un raport intre elementele de activ, in sensul ca se poate stabili c=t din valoarea activului se aala sub aorma lichida in conturile de disponibilitati banesti si c=t pot sa devina lichidate imediat (exemple> creantele, stocurile de produse ainite).
Solvabilitatea reprezinta capacitatea airmei de a aace aata obligatiunilor sale banesti, respectiv de a-si onora platile la termenele scadente.

Aici intervine comparatia dintre elementele de activ si pasiv, respectiv disponibilitati si obligatii.
Este evident aaptul ca, o intreprindere este solvabila daca are disponibilitati de mijloace de plata.
Pornind de aici, s-au construit diaeriti indicatori care includ ambele notiuni, aiind aolosite in scoluri diaerite. Asa de exemplu, in momentul declararii starii de aaliment se poate calcula gradul de lichiditate existent, ca raport intre active lichide si care pot deveni lichide si datorii totale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.