Analiza sistemului managerial al politiei comunitare Orastie

1x punct

categorie: Management

nota: 9.75

nivel: Facultate

Avand in vedere strategia privind reforma in administratia publica, infiintarea Politiei Comunitare a dus la un transfer de responsabilitate si autoritate administrativa si financiara de la nivel central la nivel local.

La nivelul municipiului Orastie prin Hotararea Consiliului Local nr. 17 din 2005 s-a infiintat serviciul Politia Comunitara, in subordinea primarului, avand in comp[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza sistemului managerial al politiei comunitare Orastie

Avand in vedere strategia privind reforma in administratia publica, infiintarea Politiei Comunitare a dus la un transfer de responsabilitate si autoritate administrativa si financiara de la nivel central la nivel local.

La nivelul municipiului Orastie prin Hotararea Consiliului Local nr. 17 din 2005 s-a infiintat serviciul Politia Comunitara, in subordinea primarului, avand in componenta 25 de persoane dupa cum urmeaza.Sef serviciu - 1 persoana;Parula de ordine si liniste publica - 11 persoane (functionari publici);Paza obiective - 13 persoane (personal contractual).

Deoarece serviciul Politia Comunitara este un serviciu al Administratiei Publice Locale din organigrama rezulta si raportul de subordonare la nivelul Administratiei Locale.
Deoarece in Serviciul Politia Comunitara in municipiul Orastie s-a infiintat de abia incepand cu 1-V-2005, acestui serviciu nu i-au fost alocate sume la buget care a fost facut in luna Decembrie 2004, alocandu-se bani ulterior prin rectificarea de buget din luna Iunie 2005.

De accea activitatea Politiei Comunitare Orastie s-a lovit de multe constrangeri bugetare:Birou intr-o cladire veche;Mobilier vechi;Echipamente de interventie insuficiente;Uniforme uzate;O Dacie veche care nu permitea interventie rapida;Lipsa de armament (a fost predat);Tot la infiintare Politiei Comunitare am avut dificultati de integrare in activitate, deoarece angajatii Primariei ne priveau de parca toti erau sefii nostrii.

Incet incet lucrurile s-au asezat pe un fagas normal, in acest sens luandu-se urmatoarele masuri:S-au achizitionat mijloace de comunicare (telefoane mobile);Amenajarea unei sali pentru instruire tactica si de specialitate pentru cresterea pregatirii profesionale;Implicarea massmediei locale (ziar, post local de radio, televiziune prin cablu) pentru informarea cetatenilor municipiului Orastie cu privire la activitatea agentilor comunitari.

Am fost dotati cu un autoturism Solenza;Uniforme noi;Mijloacele din dotare au fost reanoite (bastoane de cauciuc, catuse);S-a inbunatatit colaborarea cu celelante forte de mentinere a ordinii publice (Politia municipiului Orastie, Jandarmeria ).Activitatea Politiei Comunitare a municipiului Orastie a devenit mai eficienta, dovada fiind cresterea permanenta a solicitarilor din partea cetatenilor precum si a articolelor de multumire ale acestora care au aparut in presa locala.
Tot ca o consecinta a bunei activitati pe linia serviciului de paza am primit adrese de a asigura paza altor obiective de interes public (ex. Spitalul municipal Orastie.)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.