Analiza sistemului informatic in cadrul spitalului de obstretica si ginecologie Rm. Valcea

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

In prezent, in sistemul sanitar este necesara cuantificarea pe fiecare pacient a resurselor utilizate indiferent de natura lor. Totodata sunt necesare tot mai multe situatii referitoare la activitatea medicala: zile de spitalizare, numar pacienti externati, durate medii.
Finantarea in momentul de fata se realizeaza in sistem DRG in functie de ICM indice case-mix - indicele de complexitat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza sistemului informatic in cadrul spitalului de obstretica si ginecologie Rm. Valcea

In prezent, in sistemul sanitar este necesara cuantificarea pe fiecare pacient a resurselor utilizate indiferent de natura lor. Totodata sunt necesare tot mai multe situatii referitoare la activitatea medicala: zile de spitalizare, numar pacienti externati, durate medii.
Finantarea in momentul de fata se realizeaza in sistem DRG in functie de ICM indice case-mix - indicele de complexitate al cazurilor.

Sistemul de clasificare in grupe de diagnostice (Diagnosis Related Groups - DRG) reprezinta, asa cum o arata si numele, o schema de clasificare a pacientilor in functie de diagnostic. Acest sistem este asemanator sistemului de clasificare internationala a bolilor (International Classification of Diseases - ICD), in care diagnosticele sunt clasificate in clase si subclase. Spre deosebire de acesta, in sistemul DRG se utilizeaza un criteriu suplimentar de clasificare, si anume costul resurselor consumate pentru ingrijirea pacientului.

In acest fel, prin sistemul DRG, pacientii pot fi clasificati simultan atat dupa patologie cat si dupa costul ingrijirilor, ceea ce asigura posibilitatea de a asocia tipurile de pacienti cu cheltuielile spitalicesti efectuate. Pentru aceasta datele din foile de observatie: diagnostice si proceduri trebuiesc codificate. Datele din foaia de observatie astfel codificate sunt cerute lunar intr-un format standard pentru a fi analizate si pentru a i se stabili ICM-ul.

Hospital Manager Suite este un sistem de management al informatiei din cadrul unei unitati sanitare (PIMS - Patient Information Management System), deosebit de flexibil si usor de folosit pentru o mare varietate de aplicatii clinice si de cercetare, intr-un format integrat.

Infrastructura Hospital Manager Suite acopera toate partile unui spital modern: de la inregistrare / internare, sectii, bloc operator, ATI, farmacie, laboratoare, radiologie, imagistica, banci de sange pana la departamentul financiar, permitand controlul complet si administrarea individuala un sistem avansat de administrare executiva a informatiei care ofera directorilor de spital informatia exacta asupra starii si a costurilor unei ingrijiri profesionale a pacientilor din unitatile lor.

Hospital Manager Suite urmareste pas cu pas pacientul pe parcursul prezentei sale in spital, fiind una dintre solutiile care indeplinesc cerintele legate de informatie in domeniul medical, oferind o performanta superioara pe tot parcursul ingrijirii pacientului, toate la standarde internationale.Modulele Hospital Manager Suite acopera toate functiile spitalului modern si cresc productivitatea, in timp ce asigura un sistem complet de administrare a informatiei despre pacienti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.