Analiza si previziunea evolutiei serviciilor de transport in Romania

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Liceu

Evolutia populatiei ocupate in servicii este caracterizata de indicatorii prezentati in tabelul P2, denumit Algoritmul de calcul si rezultatul calcularii indicatorilor absoluti, relativi si medii pentru populatia ocupata in serviciile de transport.

Conform tabelului P2 se observa ca populatia ocupata in serviciile de transport inregistreaza o continua scadere. Pe intreaga perioada s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza si previziunea evolutiei serviciilor de transport in Romania

Evolutia populatiei ocupate in servicii este caracterizata de indicatorii prezentati in tabelul P2, denumit Algoritmul de calcul si rezultatul calcularii indicatorilor absoluti, relativi si medii pentru populatia ocupata in serviciile de transport.

Conform tabelului P2 se observa ca populatia ocupata in serviciile de transport inregistreaza o continua scadere. Pe intreaga perioada s-a inregistrat o valoare medie a populatiei ocupate in serviciile de transport de 396,4 mii persoane, un spor mediu negativ de -37 mii persoane, un indice mediu al dinamicii subunitar de 0,90704 (90,704%) si un ritm de crestere negativ de - 0,09296 (-- 9,296%).

Pentru o analiza mai judicioasa, am realizat transformarea din preturi curente in preturi comparabile (constante) folosind metoda deflatiei simple cu ajutorul indicilor preturilor de consum in servicii (tabel P5).Se observa o mai intai o crestere, dupa care o scadere continua a valorii investitiilor in serviciile de transport si depozitare. Aceasta situatie evidentiaza faptul ca ponderea sectorului tertiar in totalul investitiilor pe economie a cunoscut oscilatii, in conditiile in care a avut loc o reducere severa a investitiilor in sectorul primar.

Evolutia populatiei ocupate in servicii este caracterizata de indicatorii prezentati in tabelul P3, denumit Algoritmul de calcul si rezultatul calcularii indicatorilor absoluti, relativi si medii pentru investitiile in serviciile de transport.Conform tabelului P3, observam ca investitiile in serviciile de transport inregistreaza o scadere continua. Totusi, s-a constatat o crestere de 165.017,76 milioane lei in anul 1996 fata de anul 1995.

Pe intreaga perioada s-a inregistrat o valoare medie a investitiilor in serviciile de transport de 595.210,3 milioane lei, un spor mediu negativ de -- 84.908,62 milioane lei, un indice mediu al dinamicii subunitar de 0,844998 si un ritm de crestere negativ de -- 0,155002 (-- 15,5%).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.