Analiza si constructia site-urilor de e-librarii din Romania

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.95

nivel: Facultate

In prezent, in Romania exista o piata a cartilor online si exista o serie de website-uri ce incearca sa castige aceasta piata. Exista mai multe categorii de site-uri ce ofera posibilitatea de a cumpara carti online:
- librarii online: magazine independente dedicate doar comertului cu carti (exemplu: www.librariaeminescu.ro )
- edituri: din ce in ce mai multe edituri si-au construit [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza si constructia site-urilor de e-librarii din Romania

In prezent, in Romania exista o piata a cartilor online si exista o serie de website-uri ce incearca sa castige aceasta piata. Exista mai multe categorii de site-uri ce ofera posibilitatea de a cumpara carti online:
- librarii online: magazine independente dedicate doar comertului cu carti (exemplu: www.librariaeminescu.ro )
- edituri: din ce in ce mai multe edituri si-au construit site-uri prin care vand cititorilor carti online (site-ul editurilor Humanitas, Teora etc.)
- magazine "universale" care au sectoare dedicate cartilor si revistelor (site-ul magazinului Diverta, www.dol.ro, contine, pe langa celelalte categorii de produse - electronice, jucarii, filme, muzica, papetarie-birotica - si o categorie de carti).

Pe piata virtuala romaneasca se pot cumpara atat carti noi cat si carti vechi. Anticariatele s-au mutat si ele pe Internet.In continuare voi prezenta o lista de librarii si anticariate virtuale (lista nu este completa ci prezinta doar cateva adrese interesante):Librarie.net ( http://www.librarie.net/ )

LIBRARIE.net este site-ul cu cea mai bogata oferta de carti din Romania, fiind totodata si in topul site-urilor de comert electronic. Din acest magazin se poate cumpara atat carte noua cat si carte de anticariat din cele mai diverse domenii. Stocul este actualizat zilnic si este in crestere continua. Aprovizionarea se face de la depozite de carti si in unele cazuri direct de la edituri. Este o afacere dedicata exclusiv comertului online cu carti. Se descrie ca un site "receptiv la solicitarile si sugestiile clientilor cautand sa satisfaca toate cerintele in timp cat mai util". Este un site de actualitate, reactualizat in permanenta, ca urmare fiind cel mai accesat site de e-librarie din Romania.

Libraria virtuala a editurii bine cunoscute Teora ce ofera lista completa de carti aparuta si a caror tiraj nu a fost epuizat. Cartile sunt grupate dupa categorii de interes si dupa subiect. Teora pune la dispozitie si un numar gratuit de tip telverde unde clientii pot suna si comanda cartile dorite. Site-ul pune la dispozitie doua oferte speciale: o oferta de serviciu, pentru cei care doresc sa lucreze la Teora, cuprinzand: tehnoredactori, designeri de carte, traducatori, redactori, lectori, corectori si altele, prin completarea unei cereri de angajare disponibila pe site; o oferta pentru autorii care doresc sa-si publice o carte, prin completarea unei oferte de publicare. In plus, site-ul ofera posibilitatea rezervarii online a cartilor solicitate, care vor fi ridicate si platite personal la sediul Librariei Teora din localitatea cumparatorului. Tot aici se gaseste o lista cu adresele librariilor Teora din tara.

Site-ul este organizat sub forma a doua magazine: unul pentru cumparatori din Romania si altul pentru cei din strainatate. In prima pagina a partii pentru cumparatorii din Romania se dau explicatii privind modul de lucru al magazinului virtual si se indica ultimele aparitii. Ca modalitati de plata exista doar plata prin ramburs fara taxe postale de expediere. Partea pentru cumparatorii din strainatate ofera explicatii despre companie si proiect si indica datele de contact din SUA si Romania. Cartile au pretul in USD si se primesc comenzi numai de la clientii din afara Romaniei. Modalitatile de plata sunt mai diversificate (credit card, check si money order).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.