Analiza riscurilor la farmacia Felicia

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.58

nivel: Facultate

Metode de minimizare a riscurilor
In perioada actuala se manifesta o tendinta de crestere a riscurilor datorita amplificarii, diversificarii, dinamizarii si inovarii la cote superioare a ansamblului activitatilor si factorilor ce influenteaza direct si indirect firma. De aceea e foarte importanta o analiza a riscurilor si a factorilor ce le cauzeaza pentru a minimize cit mai mult impactul a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza riscurilor la farmacia Felicia

Metode de minimizare a riscurilor
In perioada actuala se manifesta o tendinta de crestere a riscurilor datorita amplificarii, diversificarii, dinamizarii si inovarii la cote superioare a ansamblului activitatilor si factorilor ce influenteaza direct si indirect firma. De aceea e foarte importanta o analiza a riscurilor si a factorilor ce le cauzeaza pentru a minimize cit mai mult impactul acestora asupra intreprinderii si a situatiei economico-financiare a aceseteia.

In primul rind au fost utilizate metodele larg raspindite de reducere a efectelor riscurilor precum si a dimensiunii acestora. Aceste metode presupun:

Divizarea - activele farmaciei Felicia au fost separate pe domenii: medicamente, optica, cosmtica, produse pentru copii.
Diversificare:
1. cea de concentrare- sortimentul de productie,dupa cum am mentionat mai sus, a fost completat cu produse omogene - medicamente si optica.
2. cea pe orizontala- sortimentul de productie a fost completat si cu alte produse cu o cerere semnificativa pe piata, precum produse cosmetice, produse de igiena, produse pentru copii.

Transmiterea riscurilor:
1.prin intermediul contractelor de transportare a incarcaturilor cu medicamente mai ales in timpul importarii acestora ori exportarii, riscul fiind asumat de compania respective de transport si in cazul exportului riscul deja este transmis companiei farmaceutice importatoare.
2.prin intermediul contractelor de vanzare, deservire, furnizare care presupune ca in momentul vinzarii produselor comercializate farmacia Felicia transmite riscurile legate de exploatarea medicamentelor companiei producatoare, indifferent daca e vorba de calitatea medicamentelor ori termenul lor de valabilitate ori nelimitarea distributiei acestora.

Controlul partenerilor de afaceri- reteaua de farmacii Felicia are ca parteneri mai multe companii cu renume mondial si doar care ofera produse calitative: Vichy, Biosline (cosmetica), Chicco, Nubi(produse pentru copii), Berlin- Clumie, EgisShering(optica), Sanafi Aventis, Gedeon Richter, Lek, KRKA (medicamente) si altele.

Alegerea corecta a personalului farmaciilor- farmacia Felicia angajeaza doar studenti competenti care au fost supusi unor stagiuni si in plus ofera burse celor mai buni studenti la farmacie instruindu-si pe cont propriu viitorii specialisti.

Organizarea protectiei tainei comerciale a companiei - nu sunt facute publice actele c ear afecta in vreun fel taina comerciala.Unitatile de comercializare a produselor farmaceutice Felicia sunt echipate cu camere video, exista supraveghetori si serviciul paza in incinta acestor unitati, inclusive se efectueaza masuri de precautie la nivelul firmei in privinta personalului cu acces la informatia importanta, la intermediary si furnizori studiindu-se minutios piata, si altele.

Pe linga aceste metode universale de minimizare a riscurilor as recomanda sa fie utilizate si altele specifice tipului de risc cu care se confrunta compania Felicia:
Riscul neachitare la timp a platilor pentru productia livrata - utilizarea modalitatilor de achitare in avans total sau partial.
Riscul neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre furnizor - includerea in contract a sistemului de penalizari pentru fiecare obligatie in mod separate.

Riscul neincasarii la timp a creantelor de pe piata interna- pentru a se proteja de acest risc, compania a inceput inca din 2005 sa-si reduca gradul de dependenta fata de piata interna, prin inregistrarea de produse. In acelasi timp, in activitatea de achizitii se urmareste in permanenta corelarea termenelor de plata si incasare, corelarea ponderii valutelor.

Riscul intreruperii fluxului de aprovizionare cu produse din import - in vederea minimizarii acestui risc firma Felicia investeste mereu in cautarea alternativelor atit pentru materii prime, cit si pentru produsele finite din portofoliu, pe care sa le asimileze pentru a inlocui produsele uzate moral cu produse cu eficienta terapeutica similara dar de generatie mai noua.

Riscuri valutare: ca sa minimizeze aceste riscuri compania Felicia a adoptat o politica de promovare a produselor prin accentuarea avantajelor legate de calitatea ridicata si de alinierea la reglementarile internationale. De asemenea compania intreprinde actiuni semnificative de conlucrare cu producatori importanti de pe piata mondiala pentru a accede la randul sau pe piata cu preturi la nivel inalt.

Riscul legat de stress la munca al angajatilor - acesta ar putea fi conditionat de relatiile interpersonale inadecvate, tensionate, de conditii de igiena nesatisfacatoare si citeva directii de reducere al acestuia ar viza introducerea vestiarelor separate pentru echipamentul de munca si pentru hainele de strada, acordarea de imbracaminte de protectie adecvata lucratorilor, revederea punctelor slabe ale regulamentului interior al companiei, monitorizarea respectarii standardelor, etc.

Riscul legate de actiunile concurentilor- studierea continue a concurentilor si revederea actiunilor acestora.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.