Analiza riscurilor geomorfologice din Slanic Prahova

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.64

nivel: Facultate

Rocile care insotesc samburii de sare sunt vizibili la suprafata. De exemplu la Grota Miresii. Cele mai frecvente sunt argilele si marnele puternic saraturate, ce alcatuiesc impreuna cu elementele colturoase, indeosebi gresii o formatiune specifica numita "brecia sarii".
O alta roca specifica acestei localitati este tuful dacitic, o roca verde, ce se intalneste in partea de nord in Rezerva[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza riscurilor geomorfologice din Slanic Prahova

Rocile care insotesc samburii de sare sunt vizibili la suprafata. De exemplu la Grota Miresii. Cele mai frecvente sunt argilele si marnele puternic saraturate, ce alcatuiesc impreuna cu elementele colturoase, indeosebi gresii o formatiune specifica numita "brecia sarii".
O alta roca specifica acestei localitati este tuful dacitic, o roca verde, ce se intalneste in partea de nord in Rezervatia Geologica Piatra Verde.

Aceste straturi groase de tuf dacitic au adesea o pozitie aproape verticala. In acesta zona la suprafata isi fac aparitia si urme ale orizonturilor de ghips, de culoare alb, sidefie. Ghipsul este tot mai frecvent in lungul culmilor ce marginesc in nord vest si nord_est valea Slanicului, formand un relief specific cu varfuri rotunjite care domina platourile interfluviilor cu cativa metri.
Pe culmile inalte dinspre nord-vest si cele dinspre sud intalnim gresii compacte si conglomerate iar pe valea raului apar si argile cu grad sporit de salinitate.

II. 1. b. Relieful - treapta majora de relief, tipul de relief predominant, procese si forme geomorfologice cu importanta pentru relief
Orasul, aflat la o latitudine de 420 m, s-a dezvoltat in mica depresiune pe care paraul Slanic o strabate, intinzandu-se in lungul lui in jur de 12 km. Depresiunea este inconjurata de dealuri: la vest, Plaiul Slanicului( 500-600m), continuand apoi in extremitatea nord-estica cu Dealul Dosului(681 m ), la est,

Piatra Verde(672 m), unul din cele mai proeminente varfuri din Dealurile Bughei, apoi Dealul Muscelului(630m), Dealul Comorilor, Fantana Rece(597 m), Dealul Sitarilor, Seciu, Boldeica si Gavanul.
Slanic- Prahova se gaseste in sectorul nordic al Subcarpatilor prahoveni, in apropierea Muntilor Grohotis.

Cuprinde 3 asezari distincte: Prajani, Centru si Grosani, si se intinde pe cea mai mare parte a paraului cu acelasi nume dar si pe o serie de afluenti ai acestuia - Tariceanca, Grosanca, Praja. Limitele orasului se desfasoara, in general, pe podurile largi ale culmilor ce incadreaza valea Slanicului. In vest se afla comuna Stefesti, in nord comuna Izvoarele, in est orasul Valenii de Munte, iar in sud comuna Varbilau.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.