Analiza rezultatelor economice la o intreprindere

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.91

nivel: Liceu

Aceasta rata este utilizata de intreprinderile cu activitate comerciala, pune in evidenta strategia comerciala a intreprinderii. Daca aceasta rata inregistreaza o crestere insotita de o diminuare a cifrei de afaceri, insemna ca intreprinderea incearca sa-si mentina marjele comerciale cu o politica de preturi ridicata. Daca rata inregistreaza o diminuare insotita de o crestere a preturilor de van[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza rezultatelor economice la o intreprindere

Aceasta rata este utilizata de intreprinderile cu activitate comerciala, pune in evidenta strategia comerciala a intreprinderii. Daca aceasta rata inregistreaza o crestere insotita de o diminuare a cifrei de afaceri, insemna ca intreprinderea incearca sa-si mentina marjele comerciale cu o politica de preturi ridicata. Daca rata inregistreaza o diminuare insotita de o crestere a preturilor de vanzare, inseamna ca intreprinderea a redus preturile de vanzare in scopul cuceririi unui nou segment de piata.

Aceasta rata masoara nivelul rezultatului brut de exploatare independent de politica finnanciara, politica de investitii, de incidenta fiscalitatii si a elementelor extraordinare. Valoarea ridicata a acestei rate reflecta posibilitatea financiara de reinnoire rapida a echipamentelor intreprinderii.Actionarii si in general proprietarii, au adus un aport la capitalul propriu. Ratele de rentabilitate financiara reflecta scopul final al acestor actionari.

Actionarii se considera investitori, avand depuse in intreprindere fonduri de la care asteapta o valorificare, ratele care urmeaza fiind formulate in general pentru a raspunde preocuparilor lor.Aceasta rata exprima rata medie inaintea impozitului, degajata de activitatea unei intreprinderi pentru a remunera capitalurile investite. Daca rentabilitatea astfel obtinuta e superioara costului capitalurilor imprumutate, efectul de levier multiplica profitul capitalurilor proprii.

Capacitatea de autofinantare reflecta forta financiara a unei intreprinderi, garantia securitatii si independentei acesteia. Diferenta dintre venituri si cheltuieli incasabile conduce la determinarea capacitatii de autofinantare care evidentiaza remunerarea intreprinderii. Determinarea acestui indicator extrem de important pentru intreprindere se poate realiza prin doua metode :
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.