Analiza preliminara de piata

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.77

nivel: Facultate

Potentialul pietei este suma de bani obtinuta din vanzarile maxime posibile in conditii de preturi si venituri determinate,astfel vom afla care va fi valoarea totala a vanzarilor la un anumit pret si la un anumit nivel al veniturilor.Potentialul pietei ia in considerare si elasticitatea cererii in raport cu variatia produsului si a veniturilor consumatorilor.Luam in considerare pretul de 3000 RON [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza preliminara de piata

Potentialul pietei este suma de bani obtinuta din vanzarile maxime posibile in conditii de preturi si venituri determinate,astfel vom afla care va fi valoarea totala a vanzarilor la un anumit pret si la un anumit nivel al veniturilor.Potentialul pietei ia in considerare si elasticitatea cererii in raport cu variatia produsului si a veniturilor consumatorilor.Luam in considerare pretul de 3000 RON si capacitatea pietei fiind 12000 si coeficientul de elasticitate egal cu 1 rezulta:

Gradul de penetrare al firmei pe piata de referinta este masurat prin cota de piata. Cota de piata se calculeaza ca raport din volumul de vanzari al firmei (Vi) si volumul vanzarilor totale pe piata de referinta (Vt). Avand in vedere ca volumul de vanzari al firmei este de 800 de piese si volumul vanzarilor totale pe piata de referinta este de 30000 avem formula :

Tipul de necesitati satisfacute de bun. Daca bunul este de prima necesitate cererea este inelastica, se achizitioneaza oricare ar fi pretul; in schimb daca bunul este de lux cererea va fi elastica, acum ca pretul va creste putin, multi consumatori ar putea sa se lipseasca de el. In cazul nostru avem un bun de lux si prin urmare avem o cerere inelastica.

Existenta bunurilor substitutive. Daca exista bunuri substitutive cererea lor va fi foarte elastica. De exemplu: o mica crestere a pretului cascadei din piatra de rau poate provoca faptul ca cumparatorii sa se decida sa cumpere o masuta din lemn. Importanta bunului in termeni de cost. Daca cheltuiala pentru acel bun presupune un procent foarte mare din venitul indivizilor, cererea lor va fi elastica. Variatiile pretului la cascadele din piatra de rau influenteaza foarte mult deciziile celor ce vor sa le achizitioneze.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.