Analiza pietei pentru un produs

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Identificarea pietei presupune stabilirea pietei produsului generic adica a populatiei de consumatori si utilizatori ai produselor de acest gen, indiferent de marca sau originea acestora .
Piata este un loc comun, este timpul si spatiul in care agentii activi din societate vin sa comunice unii cu altii si sa schimbe intre ei bunuri cu valoare de schimb. Consumatorul este agentul motor care [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza pietei pentru un produs

Identificarea pietei presupune stabilirea pietei produsului generic adica a populatiei de consumatori si utilizatori ai produselor de acest gen, indiferent de marca sau originea acestora .
Piata este un loc comun, este timpul si spatiul in care agentii activi din societate vin sa comunice unii cu altii si sa schimbe intre ei bunuri cu valoare de schimb. Consumatorul este agentul motor care pune in miscare o piata si o economie. Totodata, consumatorul este si nucleul sensibil al oricarui efort de marketing.

Comportamentul consumatorului este determinat de o serie de factori printre care un rol important il au factorii psihologici sau individuali. Factorii individuali sunt cei care tin de nevoi si motivatie, de atitudini, de caracteristici permanente ale indivizilor.
Este bine de stiut ca Maslow a asezat pe piramida de ierarhizare a nevoilor pe primul loc nevoile fiziologice, adica cele legate nemijlocit de existenta omului ca fiinta, de supravietuire a sa ca specie (hrana, imbracaminte, locuinta). Din moment ce aceste nevoi nu sunt satisfacute preocuparea pentru celelalte nevoi de ordin superior vor fi neinsemnate.

Piata produsului generic (mese pliante) o constituie tinerele familii care iubesc iesirile in natura, cu venituri medii, precum si acele familii care doresc accesorii de mobilier usor de montat si de o calitate recunoscuta. Cand vorbim de mese pliante, ne referim nu numai la acele mese de camping, usor de montat si care asigura un transport lejer, ci si la mobilier complex care prezinta aceleasi caracteristici dar care poate ocupa diferite spatii precum un living, o camera de intrunire, precum si o camera de mese festive. Deci, piata pe care dorim sa o "infrangem" este complexa.

1.2 Caracterizarea pietei
Piata produsului generic poate fi caracterizata printr-o anumita situare geografica si o anumita structura demografica, sociala, culturala. De asemenea, caracterizarea pietei presupune masurarea ei, in sensul determinarii capacitatii si potentialului ei, precum si indicarea probabila a comportamentului de consum.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.