Analiza pietei

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Liceu

Referat despre Analiza pietei
Transformarea unor zone rurale in destinatii turistice se face progresiv fie la initiativa unor grupuri de intreprinzatori care dezvolta mici afaceri turistice cu scopul de a atrage turisti, fie ca rezultat al descoperiri zonelor de catre vizitatori generand astfel cererea pentru activitati turistice la care comunitatea locala reactioneaza.

Princ[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza pietei

Referat despre Analiza pietei
Transformarea unor zone rurale in destinatii turistice se face progresiv fie la initiativa unor grupuri de intreprinzatori care dezvolta mici afaceri turistice cu scopul de a atrage turisti, fie ca rezultat al descoperiri zonelor de catre vizitatori generand astfel cererea pentru activitati turistice la care comunitatea locala reactioneaza.

Principalul motiv pentru care vizitatorii aleg destinatii turistice rurale il reprezinta faptul ca doresc sa se bucure de calitatea peisajului rural natural, dar si antropic. Mentinerea calitatii mediului reprezinta o conditie esentiala pentru ca zona respectiva sa fie atractiva.

Societatea comerciala „GABI & LEONTIN” SRL este o societate care presteaza servicii in cadrul agroturismului. Activitatea ei se va axa pe cazarea turistilor in doua pensiuni agroturistice de 2 si 3 margarete cu o capacitate de 20 de camere/pensiune, functionind in locuinte private, care asigura o parte din alimentatia turistilor cu produse din gospodaria proprie. Una din pensiuni este situata in Predeal iar cealalta pe litoralul Marii Negre, in Costinesti. Camerele sunt dotate diferit, clientul poate opta pentru mai multe accesorii in camera. Pretul va fi mai mic sau egal cu cel de pe piata, insa calitatea serviciilor oferite de noi va fii net superioara fata de cea a altor pensiuni.

Conform rezultatelor cercetarilor, piata pe care vor activa cele doua pensiuni este in crestere. Cei care vor fi cazati vor fi in mare parte turisti straini.

Piata aleasa de societate este o piata in crestere in tara noastra. Firma este unica firma care presteaza asemenea servicii in raza municipiului Prahova si Constanta.

In viitorul apropiat, daca veniturile din serviciile prestate vor spori, se asteapta extinderea unor noi filiale in alte zone ale tarii precum Moldova datorita numeroaselor pelerinaje la manastirile din zona.
Pentru pastrarea si largirea pozitiei pe piata societatea va adopta o strategie indreptata spre:
- ridicarea calitatii serviciilor;
- ridicarea nivelului de deservire a clientului;
- stabilirea unui pret convenabil pentru toate clasele sociale;

Pentru a determina pe turisti sa comande meniurile traditionale, conducerea va pune accentul in primul rand, pe calitatea produselor naturale, pretul convenabil, amabilitatea la indeplinirea comenzii.
Tariful este de 10 euro/pers/zi in cadrul pensiuni de 2 margarete, iar in cazul pensiuni de 3 margarete este de 12 euro/pers/zi.

Analiza mediului economic, analiza SWOT
PUNCTE TARI
- fauna si flora bogata cu specii si ecosisteme unicate in Europa, specii disparute in tarile europene, existente in prezent numai in areale din Romania.
- Factori naturali si resurse minerale recomandate in cura balneara complexa.
- Diversitatea produselor agro-alimentare ecologice, la preturi foarte mici
- Bucatarie traditionala si specialitati regionale
- Clima temperat continentala favorabila practicarii turismului in tot cursul anului.
- Varietatea folclorului si a traditiilor mostenite bine pastrate si practicate in viata de zi cu zi.

PUNCTE SLABE
- perceptia slaba a unei dezvoltari durabile a turismului si implicit a importantei protectiei mediului si a patrimoniului cultural-istoric si arhitectual specific
- degradarea rapida a patrimoniului arhitectural rural prin depopularea localitatiilor si a comunitatilor rurale.
- Lipsa retelei nationale de centre locale de informare si promovare turistica.

OPORTUNITATI
- dezvoltarea si proomovarea de programme turistice in domeniul turismului rural (podgorii si vinuri celebre tipice, bucatarie traditionala cu produse agro-alimentare de tip ecologic, pelerinaje, ecoturism specializat etc.)
- realizarea de proiecte care pun in valoare turistica elementele patrimoniului national cultural-istoric si de arhitectura tipica rurala.
- promovarea si introducerea in circuitele ecoturistice a parcurilor si rezervatiilor naturale.
- dezvoltarea turismului rural in pensiuni turistice si agroturistice prin reintroducerea / extinderea de subventii si facilitati.

AMENINTARI
- reorientarea unei parti a cererii turistice interne catre alte destinatii externe.
- Existenta unei piete romanesti faramitate in contradictie cu orientarea excesiva a pietei turistice internationale pe un numar redus de piete si touroperatori.
- Consolidarea in lumea turistica, a perceptiei de oferta ieftina in dauna calitatii
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.