Analiza performantelor intreprinderii pe baza indicatorilor bilantieri

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Exista diferente Intre optica contabila si cea financiara. Analiza financiara este o proiectare a metodelor proprii analizei economice In domeniul finantelor societatii (Intreprinderii). Necesitatea aparitiei ei s-a impus o data cu nasterea si dezvoltarea economiei financiare. Analiza financiara se poate defini astfel: "Un ansamblu de concepte, metode si instrumente care permit tratarea informatie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza performantelor intreprinderii pe baza indicatorilor bilantieri

Exista diferente Intre optica contabila si cea financiara. Analiza financiara este o proiectare a metodelor proprii analizei economice In domeniul finantelor societatii (Intreprinderii). Necesitatea aparitiei ei s-a impus o data cu nasterea si dezvoltarea economiei financiare. Analiza financiara se poate defini astfel: "Un ansamblu de concepte, metode si instrumente care permit tratarea informatiei contabile si a altor informatii de gestiune In vederea formularii unei aprecieri privind situatia financiara a unei societati sau organizatii, a riscurilor care afecteaza aceasta entitate, a nivelului si calitatii performantelor sale."

De mai bine de 30 de ani "se face" analiza financiara, fie de catre cei specializati, fie ocazional. Daca la origini a fost creata pentru a furniza bancherilor mijloacele necesare pentru a judeca un dosar de credit, cu timpul, analiza financiara a primit noi dimensiuni, noi aplicatii servind fie utilizatorilor interni, fie celor externi societatii. Analiza financiara pusa In slujba utilizatorilor interni mai poarta numele de analiza interna si ajuta la conturarea diagnosticului financiar intern al societatii. Analiza financiara interna serveste:

Cu toate ca utilizatorii externi ai informatiei financiare pot fi deserviti de analiza financiara externa, de cele mai multe ori acestea opteaza pentru o analiza proprie. Analiza financiara externa se apleaca fie partial asupra vietii societatii - utilizatorii externi fiind interesati de anumite proiecte pe care ar putea sa le dezvolte cu aceasta - fie asupra totalitatii aspectelor financiare care o caracterizeaza. Analiza financiara externa serveste:Concluziona nd , analiza financiara interna sau externa are ca obiectiv stabilirea unui diagnostic asupra situatiei financiare si a rentabilitatii prezente si viitoare a societatii.

In vederea Indeplinirii menirii sale, analiza financiara este eliberata de formalismul specific contabilitatii. Ea nu are la baza ata t de multe reguli predefinite, ci trebuie sa depisteze acele caracteristici financiare semnificative pentru societate, sa-i perceapa punctele forte si slabe, sa le ierarhizeze dupa multiple criterii si, In final, sa ofere o apreciere pertinenta a situatiei societatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.