Analiza patrimoniala a firmei SC Dica Construct SRL

3x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 9.75

nivel: Facultate

Contul de rezultat al exercitiului furnizeaza date care pot fi analizate pentru a obtine indicatori necesari gestiuni, prin intermediul ''Tabloului soldurilor intermediare de gestiune.''
In partea finala a tabloului se determina doua marimi : capacitatea de autofinantare si autofinantarea, care, fara a fi solduri intermediare, sunt solduri reziduale, de interes in aprecierea performantei fi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza patrimoniala a firmei SC Dica Construct SRL

Contul de rezultat al exercitiului furnizeaza date care pot fi analizate pentru a obtine indicatori necesari gestiuni, prin intermediul ''Tabloului soldurilor intermediare de gestiune.''
In partea finala a tabloului se determina doua marimi : capacitatea de autofinantare si autofinantarea, care, fara a fi solduri intermediare, sunt solduri reziduale, de interes in aprecierea performantei financiare a intreprinderii.

1.2.1.Analiza soldurilor intermediare de gestiune privind activitatea de exploatare.Din punct de vedere al analizei economice, soldurile intermediare de gestiune caracteristice exploatarii sunt indicatori valorici ai productiei si ai comercializarii, care permit insumarea tuturor rezultatelor obtinute de intreprindere, materializate in produse finite, semifabricate, prestatii, destinate pieti sau utilizarii in interes propriu, care sunt imobilizate in intreprindere.

Toate soldurile intermediare de gestiune privind exploatarea au scazut, dar ritmul de scadere a fost diferit datorita decalajelor dintre dinamica elementelor care le diferentiaza luate in calcul.
2. Cifra de afaceri a scazut, prin scaderea productie vandute si reducerea vanzarilor de marfuri .3. Scaderea productiei exercitiului a fost consecinta reducerii productiei vandute, reducerea stocurilor de produse finite si a productiei in curs de executie si scaderea productiei realizate pentru scopuri proprii.

4. Marja comerciala a fost consecinta scaderii vanzarii de marfuri si reducerea productiei realizate pentru scopuri proprii.5.Valoarea adaugata a crescut ca urmare a valorii constant a marjei comerciale si scaderea productiei exercitiului, comparative cu scaderea nesemnificativa a consumurilor intermediare.6.Dinamicile diferentiate ale soldurilor intermediare reflecta aspect pozitive privind scaderea productiei vandute si reducerea stocurilor, precum si accentuarea ponderii productiei vandute in cifra de afaceri prin reducerea ponderii vanzarilor de marfuri.

7. Cresterea mai accentuate a valorii adaugate comparative cu cifra de afaceri si productia exercitiului caracterizeaza favorabil majorarea puterii economice reale a intreprinderii in comparative cu cresterea veniturilor si a investitiilor in imobilizari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.