Analiza ofertei si cererii de masini

1x punct

categorie: Marketing

nota: 9.85

nivel: Facultate

Prima constructie considerata vehicul destinata transportului a fost targa purtata de oameni, aceasta a evoluat folosindu-se tractiunea animala. Astfel, targa a fost inlocuita de caruta, iar odata cu domnia lui Ludovic XVI, au aparut calestile, berlinele. Incepand cu aceasta perioada, trasurile s-au dezvoltat foarte mult, din mai multe puncte de vedere, inventandu-se diferite mecanisme destinate f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza ofertei si cererii de masini

Prima constructie considerata vehicul destinata transportului a fost targa purtata de oameni, aceasta a evoluat folosindu-se tractiunea animala. Astfel, targa a fost inlocuita de caruta, iar odata cu domnia lui Ludovic XVI, au aparut calestile, berlinele. Incepand cu aceasta perioada, trasurile s-au dezvoltat foarte mult, din mai multe puncte de vedere, inventandu-se diferite mecanisme destinate franarii.

Aparitia bicicletei are o mare importanta in aparitia automobilului, deoarece multe realizari tehnice din industria bicicletelor le gasim in constructia automobilului. Dar cea mai importanta inventie care si-a adus cel mai mare aport in contructia automobilului, este motorul actionat cu puterea aburului. Aceasta s-a concretizat in anul 1769, cand Francois Cugnot a construit primul autovehicul dotat cu un motor cu abur. Dupa aparitia motorului cu ardere interna, putem vorbi in adevaratul sens al cuvantului de aparitia automobilului.

Adevaratul stramos al automobilului este reprezentat de motorul si autovehicolul inventate de Etienne Lenoir: motorul cu gaz brevetat in 1860. Adevaratii pionieri in constructia automobilului sunt considerati Lenoir, Delamare - Deboutterville, Daimler, Benz si Ford. Odata cu ei apar si firmele specializate in constructia automobilului.

Prima firma se numea "Panhard-Levassor" si a fost fondata in anul 1845, folosind motoare Daimler. In 1898, apare firma Peugeot, care va construi si un motor cu acelasi nume. Renault a scos pe piata primele automobile de constructie proprie in anul 1902. Uzinele Fiat si-au deschis portile in anul 1899, urmate de Mercedes, in anul 1900. In 1896 a luat nastere societatea "English Daimler Company", iar in 1898 a realizat primul automobil de constructie proprie. Tot in Anglia, in aceasta perioada au aparut marci precum Lachester, Tonicroft, Napier, etc. Firma Mercedes a construit modelul Mercedes 1901, considerat stramosul automobilului modern.

Europenii ramasesera insa la stadiul masinilor "de comanda", asa ca au fost sedusi de modelele produse de General Motors, fondat in 1903 de catre W. Durand; de vehiculele produse de uzinele, Ford, Pierce Arrow, Marmon, Studebaker Chrysler.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, asistam la o adevarata explozie a industriei automobilistice.Constructorii de automobile s-au dezvoltat intr-atat de mult incat numai seamana cu absolut nimic cu automobilele produse in sec. trecut.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.