Analiza merceologica a margarinei

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Calitatea grasimilor din punct de vedere al efectului asupra sanatatii, depinde de sursa alimentara din care provin - grasimi vegetale; grasimi animale; grasimi artificiale; inlocuitori de grasimi. Cea mai importanta caracteristica de calitate a grasimilor o reprezinta profilul in acizi grasi. Compozitia grasimilor in acizi grasi saturati, mononesaturati si polinesaturati si proportia dintre acest[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza merceologica a margarinei

Calitatea grasimilor din punct de vedere al efectului asupra sanatatii, depinde de sursa alimentara din care provin - grasimi vegetale; grasimi animale; grasimi artificiale; inlocuitori de grasimi. Cea mai importanta caracteristica de calitate a grasimilor o reprezinta profilul in acizi grasi. Compozitia grasimilor in acizi grasi saturati, mononesaturati si polinesaturati si proportia dintre acestia confera acestora atat proprietatile fizice (stare solida, lichida la temperatura camerei), chimice (rezistenta la oxidare; rancezirea indusa de lumina, caldura, oxigenul din aer, punctul de fum PF), organoleptice si fiziologice (continut in acizi grasi esentiali si raportul dintre acestia).

Din punct de vedere functional grasimile naturale (macronutrienti) furnizeaza organismului, pe langa energie si informatie. Calitatea informatiei transmise metabolismului uman de grasimile alimentare reprezinta cea mai importanta trasatura si are cea mai puternica semnificatie in pastrarea sanatatii sau in declansarea bolilor. Stricarea structurii grasimilor alimentare prin procese casnice de preparare (prajire la temperaturi mai mari de 180oC) sau prin procese industriale hidrogenare, interesterificare determina si modificarea profunda a informatiei acestora, avand efecte grave asupra sanatatii umane.

Se produc astfel: compromiterea semnalizarii celulare, a schimburilor de nutrienti si metaboliti, blocarea cailor metabolice. In plan patologic, acestea corespund aparitiei unui status proinflamator sistemic, care va genera la randul lui, maladii ca obezitate,dislipidemii, boli cardiovasculare, (infact de miocard), maladii neurologice si neurodegenerative (accident vascular, cerebral, depresii, Parkinson, Alzheimer), cancere, imbatranire precoce.
Consumul de margarina este un subiect controversat datorita efectelor negative pe care le are asupra organismului prin continutul mare de grasimi greu de transformat in energie.

In ceea ce priveste avantajele si dezavantajele produsului margarina, parerile sunt impartite, chiar contradictorii.
Unii afirma ca din momentul descoperirii si pana in prezent, margarina a fost imbunatatita cu tot soiul de coloranti, aromatizati si vitamine sintetice, devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodata. Mirosul de lapte al margarinei este obtinut pe cale chimica
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.