Analiza mediului de marketing

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Planurile de viitor ale companiei Ardealul vizeaza in principal cresterea capacitatilor de productie si a calitatii produselor. Pentru realizarea acestor obiective, in perioada 2004-2007, valoarea totala a investitiilor realizate de catre firma se va ridica la suma de 8.000.000 euro. Sectia de conserve din carne si conserve mixte va fi transformata intr-o fabrica separata cu o suprafata de 5000 m.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza mediului de marketing

Planurile de viitor ale companiei Ardealul vizeaza in principal cresterea capacitatilor de productie si a calitatii produselor. Pentru realizarea acestor obiective, in perioada 2004-2007, valoarea totala a investitiilor realizate de catre firma se va ridica la suma de 8.000.000 euro. Sectia de conserve din carne si conserve mixte va fi transformata intr-o fabrica separata cu o suprafata de 5000 m.p. si o capacitate de 40t/zi, lucrarea inceputa in 2003 va necesita investitii in valoare de 2.000.000 euro. Compania are ca plan de viitor modernizarea sectiilor existente - sectia de carmangerie isi va dubla capacitate de productie (20t/zi).

Modernizarea tuturor sectiilor are drept consecinta obligatorie cresterea capacitatii de productie a fabricii de ambalaje metalice, acesta fiind un alt obiectiv ce trebuie atins de catre Ardealul. Alte planuri de viitor:Utilizarea unui program de marketing se inscrie in ceea ce stiinta conducerii -managementul- numeste "metoda conducerii pe baza de programe" (careia cu o usoara extindere a acceptiunilor, i se pot asimila si metodele de conducere prin proiecte si prin produse). Iar daca pentru activitatile economice obisnuite, concepute in afara unei viziuni de marketing, metoda conducerii pe baza de programe este mai putin apreciata si utilizata -unii autori chiar considerand-o "rigida", greu adaptabila la variatiile de conjuctura economico-sociala -in conducerea activitatii de marketing ea a dobandit o incontestabila si meritata consacrare.

Elaborarea programelor de marketing intra, in mod firesc, in atributiile compartimentului de marketing; nu sunt insa excluse cazurile cand, depasind prin complexitate capacitatea de cuprindere a acestor compartimente, programele de marketing sunt alcatuite la cererea firmei de catre organisme specializate in prestari de servicii de acest gen(institute de cercetari, agentii de consultanta).
Indiferent insa de locul unde sunt alcatuite, de tipul si continutul lor concret, programele de marketing se elaboreaza pe baza unei metodologii comune, care presupune parcurgerea anumitor etape:

Analiza exploratorie este prima etapa in procesul de elaborare a unui program de marketing. Este o etapa complexa, costisitoare si, adesea, hotaratoare, care se refera la investigatiile(de birou sau de teren) prin intermediul carora se urmareste obtinerea de informatii referitoare la cerintele pietei, la pozitia firmei in cadrul pietei, la nivelul competitiei... Aceasta etapa cuprinde, totodata, examinarea minutioasa a posibilitatilor intreprinderii, a capacitatii ei de adaptare sau de influentare a pietei.

In esenta, in aceasta etapa se urmareste punerea in evidenta a factorilor interni si externi, evaluarea corecta si obiectiva a lor, motivatia necesitatii de a actiona si directiile in care urmeaza a fi orientate preocuparile si eforturile firmei. Pe baza rezultatelor ,in etapa urmatoare are loc stabilirea obiectivelor programului. Confruntandu-se posibilitatile intreprinderii cu cerintele si specificul pietei, se aleg astfel de obiective prin care sa se concretizeze schimbarile urmarite de intreprindere si caile principale de atingere a lor. De aici cerinta este ca obiectivele sa fie realiste si formulate clar.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.