Analiza managementul comunicarii la intreprinderea de automobile Dacia

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 8.00

nivel: Facultate

Dacia afiseaza pe deplin apartenenta la Grupul Renault, bazandu-se pe
experienta si organizarea companiei mama atat la nivel industrial cat si comercial.

Societea Comerciala Automobile Dacia S.A. este o firma de mari dimensiuni fiind una dintre cele mai mari din Arges si din tara, structura organizatorica fiind adaptata pentru activitatea extrem de complexa ce se desfasoara p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza managementul comunicarii la intreprinderea de automobile Dacia

Dacia afiseaza pe deplin apartenenta la Grupul Renault, bazandu-se pe
experienta si organizarea companiei mama atat la nivel industrial cat si comercial.

Societea Comerciala Automobile Dacia S.A. este o firma de mari dimensiuni fiind una dintre cele mai mari din Arges si din tara, structura organizatorica fiind adaptata pentru activitatea extrem de complexa ce se desfasoara pe platforma si in conformitate cu tehnici manageriale performante.

Odata cu venirea firmei franceze la Dacia lucrurile s-au schimbat. A inceput demararea investitiilor, reorganizarea fluxurilor de fabricatie si a unor activitati, desfiintandu-se cele care nu-si mai gaseau utilitatea sau comasandu-se.S-a pus accent pe calitatea produselor. Productia s-a micsorat iar calitatea s-a imbunatatit continuu. S-a inceput selectarea furnizorilor care trebuiau sa indeplineasca anumite cerinte de calitate cat si termene de livrare. Acolo unde a fost cazul, s-a aplelat la furnizori straini.

Succesul unei firme depinde in foarte mare masura de organizarea acesteia, ca si de oamenii care o conduc si lucreaza, de aceea organizarea este unul din punctele forte.

Aceste reuniuni au ca scop identificarea rapida a problemelor aparute in ziua anterioara si eliminarea lor dar si prevenirea aparitiei altora noi. Tot in aceste intalniri operative se stabilesc obiectivele ce trebuie atinse si se analizeaza stadiul realizarilor.
La nivelele medii si inalte intalnirile sunt saptamanale analizandu-se evolutia de ansamblu a productiei, a investitilor, a problemelor de calitate si a costurilor etc.

De asemenea se realizeaza analize si previziuni pentru evolutia si dezvoltarea viitoare a firmei. Pentru realizarea unei legaturi intre compartimente situate pe acelasi nivel ierarhic s-au creat grupuri de lucru transversale. Tot pentru realizarea acestei legaturi sunt directorii si sefii de proiecte care mobilizeaza si omogenizeza activitatea diferitelor compartimente ce contribuie la realizarea unui produs de calitate.

Ca marca internationala, Dacia a avut nevoie de un spot publicitar situate intr-un context international. Madridul si imprejurimile sale, precum si un peisaj desertic din apropierea orasului Toledo, unde s-au filmat si cateva scene din A Stapanul inelelor A>>, au fost considerate cadrul ideal pentru punerea in valoare a noului vehicul.

Europa Centrala a fost dupa Romania, centrul comercializarii Logan, cu sprijinul retelei Renault, a doua marca in aceasta regiune in 2003, cu o cota de piata de 11%.

Dupa lansarea sa in Romania, in septembrie 2004, vanzarile s-au extins in Croatia, Republica Ceha, in Ungaria, Turcia apoi in Slovacia. De la inceputul anului 2005, vehiculul a fost distribuit in Polonia, Estonia, Lituania, Letonia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova. In fiecare tara, un responsabil commercial lucreaza in exclusivitate pentru marca. Distributia se sprijina pe partenerii retelei Renault. In functie de piata, vanzarea va avea loc in cadrul unei concesiuni Renault, echipata cu un spatiu Dacia beneficiind de o semnalizare specifica sau intr-un show-room dedicat marcii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.