Analiza macromediului

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

2. Trecerea de la statul national la statul comercial. Pe plan mondial, marile corporatii se implica din ce in ce mai mult in problemele interne si internationale care constituiau candva domeniul exclusiv al politicienilor. Mai mult, avand in vederea competitia intre natiuni, politicienii promoveaza cu prioritate interesele economice ale tarilor, si mai apoi pe cele culturale sau de alta natura. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza macromediului

2. Trecerea de la statul national la statul comercial. Pe plan mondial, marile corporatii se implica din ce in ce mai mult in problemele interne si internationale care constituiau candva domeniul exclusiv al politicienilor. Mai mult, avand in vederea competitia intre natiuni, politicienii promoveaza cu prioritate interesele economice ale tarilor, si mai apoi pe cele culturale sau de alta natura.

3. Trecerea de la tehnologie complexa la tehnologie transparenta.O data cu avansurile datorate progresului tehnic, tehnologia incorporata in aparatele pe care le folosim in viata de zi cu zi este din ce in ce mai greu de inteles. Cati dintre noi intelegem cum functionaeza un cuptor cu microunde sau un calculator? Pentru a putea fi folosite, se creeaza la interfata cu utilizatorul a unor functii si comenzi usor de inteles si de apelat. Transparenta consta tocmai in aducerea tehnologiei cat mai aproape de puterea de intelegere a oamenilor obisnuiti, astfel incat complexitatea sa treaca neobservata.

4. Spargerea concentrarii de la medie si migrarea catre extremitati. In societate asistam la o diversificare rapida a stilurilor de viata, la o spargere a tiparului "unic" spre care se raportau majoritatea oamenilor. Din perspectiva marketingului, aceasta modificare se regaseste in spargerea segmentului majoritar de mijoc si in reoriantarea consumatorilor spre altceva decat produse de "valoare medie" cu un pret mediu.

5. Trecerea de la stilul de viata national la un stil de viata mondial. Faptul ca oameni apartinand unor culturi diferite incep sa priveasca aceleasi filme, sa citeasca aceleasi reviste, sa poarte haine similare, sa consume aceleasi bauturi sunt elemente ale globalizarii stilului de viata. Motoarele acestei evolutii sunt marile companii transnationale care vand aceleasi produse aproape in toate colturile planetei.Trecerea de la o societate permisiva la una deschisa. De-a lungul intregii istorii comportamentul uman a intrat mai mult sau mai putin in contradictie cu sistemul moral acceptat.
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.