Analiza financiara

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.91

nivel: Liceu

Analiza atenta a contului de rezultate este indispensabila pentru efectuarea analizei financiare.Astfel, analiza financiara se sprijina pe documentele intreprinderii dar utilizeaza si alte surse de informare.
Pe langa un studiu strict al conturilor si bilantului, analiza financiara urmareste specificul activitatii intreprinderii, calitatea echipei de conducere, motivarea personalului, perfo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza financiara

Analiza atenta a contului de rezultate este indispensabila pentru efectuarea analizei financiare.Astfel, analiza financiara se sprijina pe documentele intreprinderii dar utilizeaza si alte surse de informare.
Pe langa un studiu strict al conturilor si bilantului, analiza financiara urmareste specificul activitatii intreprinderii, calitatea echipei de conducere, motivarea personalului, performantele si tehnologia aplicata.

Rezultatele acestei analize pot fi utilizate fie in interiorul intreprinderii si serveste conducerii acesteia, fie in exteriorul intreprinderii, atunci cand este solicitata de catre partenerii acestuia.Echilibrul financiar al intreprinderii se apreciaza in cea mai mare parte utilizand datele din bilantul intreprinderii care, spre deosebire de bilantul contabil opereaza cu o concentrare a anumitor conturi.Sinteza diagnosticelor analizate:

Firma are o situatie buna din punct de vedere al profitabilitatii, fiind o societate foarte rentabila pentru investitori. De asemenea are o situatie contabila excelenta, cu perspective foarte bune in viitor.
Intr-o economie de piata destul de fluctuanta, firma analizata a dovedit o rentabilitate financiara exceptionala, reusind atat o remunerare excelenta pentru actionari cat si o autofinantare in activitatile viitoare.

Pentru intreprinderea analizata ,cifra de afaceri a crescut fata de nivelul programat cu 990 de lei . Aceasta modificare s-a datorat modificarea volumului fizic al productiei vandute a crescut cu 510 lei fata de nivelul programat. - modificarea pretului unitar de vanzare a crescut cu 480 lei ,ducand la o marire a ciferi de afaceri.
- numarului mediu de salariati a crescut fata de nivelul programat cu 5 persoane ,influentand in mod pozitiv cifra de afaceri aceasta crescand cu 552.4999998 lei.- productivitatea anuala a muncii a influentat in mod negativ cifra de afaceri ducand la o scadere a acesteia de 307,0144435 lei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.