Analiza exporturilor de vin

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Planul de marketing in exporturi pentru sectorul vinicol stabileste niste obiective de export clare si istete/ambitioase (metoda SMART adica orice obiectiv trebuie sa fie ISTET (poate fi Infaptuit (realizabil), Specific, exact in Timp, poate fi Evaluat, si bine Tintit (orientat spre rezultate).) pe termen scurt, mediu si lung pentru pietele selectate ale UE. Acesta specifica in continuare o lis[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza exporturilor de vin

Planul de marketing in exporturi pentru sectorul vinicol stabileste niste obiective de export clare si istete/ambitioase (metoda SMART adica orice obiectiv trebuie sa fie ISTET (poate fi Infaptuit (realizabil), Specific, exact in Timp, poate fi Evaluat, si bine Tintit (orientat spre rezultate).) pe termen scurt, mediu si lung pentru pietele selectate ale UE. Acesta specifica in continuare o lista de actiuni ce trebuie sa fie intreprinse de toti actorii si care vor ajuta la restructurarea sectorului vinicol pentru a avea succes.

Aceste actiuni pot ulterior fi incadrate in niste proiecte pilot. In primul rand, insa, Planul va ajuta la optimizarea bugetelor existente si va contribui la o focusare mai buna a cheltuielilor. De asemenea, se vor elucida posibilitati de a cauta finantare suplimentara pentru actiuni si proiecte specifDin epoca antica Moldova este recunoscuta ca o regiune agrara si producatoare de vin, industria care este considerata cea mai importanta in tara. Cresterea vitei de vie si producerea vinului pe teritoriul Moldovei se atesta cu mai mult de 4,000 ani in urma, pe timpurile cand Dacii au descoperit producerea vinului din vita de vie.

Aceasta practica a fost ulterior dezvoltata, odata cu asezarile grecilor care au impartasit traditiile lor de producerea vinului cu bastinasii, si in continuare sub dominatia Imperiului Roman.
Odata cu formarea statului Feudal Moldova, in sec. 14, cresterea vitei de vie s-a dezvoltat mult mai repede. Aceasta ramura s-a bucurat de un succes deosebit pe timpul domniei lui Stefan cel Mare care a importat noi soiuri de vita de vie si a stimulat producerea vinului de calitate prin crearea functiei de

Paharnic (persoana responsabila pentru bautura domnitorului), sarcina caruia consta in supravegherea plantatiilor de struguri si a producatorilor de vin pentru a asigura producerea unui vin de inalta calitate. Regula impusa de catre acest Domnitor a asigurat un impuls suplimentar la dezvoltarea industriei vinicole prin extinderea suprafetelor pentru cultivarea vitei de vie, imbunatatind tehnologiile si creand beciuri gospodaresti pentru pastrarea vinului.
ice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.