Analiza eficientei economice a investitiilor

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.74

nivel: Liceu

Pe piata externa, principalii concurenti ai Romaniei sunt: Bulgaria, Polonia si concernul "SOLVAY" pentru Europa si China si pentru piata Asiei. Principalii consumatori pentru produsele din nomenclatorul societatii sunt pietele din Ungaria, Cehia, Italia, Nigeria, Iordania, Egipt, Grecia si Siria. Cu consumatorii traditionali ai produselor societatii cu destinatia export s-au mentinut relatii perm[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza eficientei economice a investitiilor

Pe piata externa, principalii concurenti ai Romaniei sunt: Bulgaria, Polonia si concernul "SOLVAY" pentru Europa si China si pentru piata Asiei. Principalii consumatori pentru produsele din nomenclatorul societatii sunt pietele din Ungaria, Cehia, Italia, Nigeria, Iordania, Egipt, Grecia si Siria. Cu consumatorii traditionali ai produselor societatii cu destinatia export s-au mentinut relatii permanente fie direct, fie prin intermediul firmelor comisionare prin care se deruleaza contractele.

Piata, ca sistem de reglare a schimburilor intre agentii economici, constituie cadrul in care cererea si oferta isi regasesc punctul de convergenta. Astfel cererea de marfuri si servicii sta la baza formularii optiunilor de investitii prin profil, structura si amploare.Prin intermediul cererii sunt puse in evidenta nevoile individuale si colective, fapt care genereaza oferta, inclusiv pe plan investitional.

Investitia pentru inlocuirea turbogeneratorului AKTR-4 este o investitie de procurare a unui utilaj in cadrul CET, care va conduce la cresterea productiei de energie electrica cu aceleasi cheltuieli materiale. Energia electrica este o utilitate in cadrul procesului de productie, ea poate fi cumparata sau produsa, costul ei influentand costul de fabricatie pe produs.

S.C. "BEGA UPSOM" S.A. este unul din principalii furnizori de produse clorosodice (soda calcinata) din Europa. Pentru a-si putea mentine pozitia pe piata, combinatul trebuia sa-si dezvolte tehnologia, respectiv sa reduca costurile specifice.

Investitia se recomanda ca necesara si profitabila in acelasi timp. Trebuie avut in vedere ca investitiile pentru energie si utilitati sunt prioritare in economia romaneasca, costurile cu care se produc utilitatile sunt prea mari datorita tehnologiilor invechite conducand la costuri mari ale produselor finite, ceea ce le fac necompetitive pe piata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.