Analiza economico financiara

2x puncte

categorie: Economie

nota: 8.83

nivel: Liceu

Evidenta contabila este condusa in conformitate cu normele legale in vigoare, inregistrarile sunt efectuate pe baza documentelor justificative, fiind respectate principiile si metodele contabilitatii.
Sunt intocmite lunar balante de verificare pentru verificarea inregistrarii corecte in contabilitate a operatiunilor patrimoniale.
Societatea asigura conducerea, evidenta si pastrarea t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza economico financiara

Evidenta contabila este condusa in conformitate cu normele legale in vigoare, inregistrarile sunt efectuate pe baza documentelor justificative, fiind respectate principiile si metodele contabilitatii.
Sunt intocmite lunar balante de verificare pentru verificarea inregistrarii corecte in contabilitate a operatiunilor patrimoniale.
Societatea asigura conducerea, evidenta si pastrarea tuturor registrelor obligatorii, cu respectarea modului de completare, pastrare si arhivare.
Datele prezentate in bilantul contabil anual reflecta realitatea si exactitatea cu privire la situatia patrimoniului si a contului de profit si pierderi.

Analiza economico financiara a intreprinderii s-a efectuat pe baza bilantului contabil si a contului de profit si pierdere din data de 31.12.2005.

Pentru inceput, elaboram bilantul financiar, ordonand activele dupa gradul de lichiditate iar pasivele dupa gradul lor de exigibilitate.
Eliminam din activ cheltuielile inregistrate in avans in suma de 19753 RON respectiv 84443 RON si scadem aceasi valoare din capitalurile proprii in pasiv. Totodata scadem din pasiv veniturile inregistrate in avans in suma de 71768 RON, respectiv 81715 RON si le adunam tot in pasiv la valoarea datoriilor pe termen scurt.

In perioada analizata de noi intreprinderea Sc Bimbo Srl inregistreaza o usoara scadere de la 23.68% la 23.54%. Scaderea ratei activelor imobilizate este datorata faptului ca activele imobilizate cresc intr-un ritm mai mic decat activul total (35.28% < 36.07) . Daca se compara indicele de crestere al cifrei de afaceri cu cel al activelor imobilizate , se observa ca activele imobilizate cresc intr-un ritm mai mic decat cifra de afaceri (78.36% > 35.28%). In perioada abordata rata activelor se afla pe un nivel foarte bun in 2004 fiind 23.68% , iar in 2005 scazand putin la 23.54% ambele ramase sub valoarea maxima acceptata de 60% .

Rata activelor circulante inregistreaza o tendinta de crestere de la 76.32% din 2004 pana la 76.46% inregistrata in anul 2005 .Rata activelor se afla in postura pozitiva deoarece in ambele perioade se afla peste valoarea minima acceptata de 40%. Cresterea ratei se observa pentru ca s-a inregistrat o usoara crestere al activului circulant fata de activul total (36.31% >36.07%) . Dupa comparatia indicelui activului circulant cu indicele de crestere al cifrei de afaceri (36.31% <78.36% ) se observa ca are loc o scadere a vitezei de rotatie a activelor circulante de unde rezulta o inrautatire a eficientei utilizarii acestora.

Pe perioada analizata inregistreaza o stabilitate deoarece in ambii ani rata imobilizarilor corporale ramane neschimbat de la procentul de 100%. Aceasta rata ajunge la procentajul maxim datorita valori imobilizarilor corporale ce cuprinde in intregime activele imobilizate , astfel se observa ca in intreprinderea analizata nu exista imobilizari necorporale si imobilizari financiare . Indicele de crestere al imobilizarilor corporale este egal cu indicele de crestere al activelor imobilizate (35.28% = 35.28%) si acesta observatie dovedeste ca Activele imobilizate nete sunt alcatuite doar din imobilizari corporale .
Pe perioada respectiva rata inregistreaza valori optime peste valoarea minima acceptata(85%) .

Rata stocurilor inregistreaza o crestere in anii analizati cu un procentaj de 20.99 de la 48.67% pana la 69.66% datorita cresterii intr-un ritm mai mare a stocurilor fata de activele circulante acesta se observa prin compararea indicelor de crestere al acestor active .In 2005 rata stocurilor ajunge peste valoarea maxima acceptata astfel trebuie abordata o inbunatatire in vanzari (ex.reducere de preturi , oferte) , pentru a reduce cantitatea stocurilor.

Rata creantelor inregistreaza o scadere (de la 51.33% pana la 28.29%) intre anii analizati . Se observa o crestere mai mare al creantelor decat cel al activelor circulante(75.13%>36.31) Daca facem comparative cu indicele de crestere al cifrei de afaceri care este in situatia noastra de (75.13<78.36%) observam ca apare o inrautatire a situatiei incasarilor datorata cresterii duratei in zile a unei rotatii a clientilor si poate sa aiba un effect negative asupra lichiditatii intreprinderii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.