Analiza echilibrului financiar

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Bilantul este un document care permite sa se cunoasca patrimoniul unei intreprinderi, fiind considerat un inventar patrimonial condensat. Viziunii statice cu privire la bilant se opune aprecierea profesorului german Eugen Schmalenbach in lucrarea "Dynamische Bilanz" care considera bilantul o reprezentare a fortelor intreprinderii. Este mai importanta masurarea sanatatii decat cunoasterea valorii i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza echilibrului financiar

Bilantul este un document care permite sa se cunoasca patrimoniul unei intreprinderi, fiind considerat un inventar patrimonial condensat. Viziunii statice cu privire la bilant se opune aprecierea profesorului german Eugen Schmalenbach in lucrarea "Dynamische Bilanz" care considera bilantul o reprezentare a fortelor intreprinderii. Este mai importanta masurarea sanatatii decat cunoasterea valorii intrinseci a elementelor bilantului: "pentru a lua decizii utile, seful unei intreprinderi trebuie sa stie daca afacerea sa prospera, daca bate pasul pe loc sau este in declin".

Bilantul permite formularea de judecati de valoare cu privire la riscul pe care si-l asuma intreprinderea si evaluarea miscarilor viitoare de trezorerie. Pentru aceasta bilantul poate fi analizat din punct de vedere al lichiditatii, respectiv al exigibilitatii si al flexibilitatii financiare cu care se confrunta intreprinderea.
Lichiditatea reprezinta timpul necesar pentru ca un element de activ sa fie realizat sau transformat in lichiditati. Exigibilitatea reprezinta timpul necesar pentru achitarea unei datorii.

Flexibilitatea financiara exprima capacitatea unei intreprinderi de a lua masurile necesare pentru cresterea valorilor de trezorerie pentru a face fata necesitatilor si situatiilor imprevizibile. Cu cat flexibilitatea este mai ridicata, cu atat se expune unui risc de faliment mai scazut.O intreprindere ale carei lichiditati sunt insuficiente pentru a acoperi datoriile contractate de catre aceasta sau pentru a finanta cresterea sa economica este o intreprindere careia ii lipseste flexibilitatea. In schimb, atunci cand are capacitatea sa depaseasca situatiile dificile cu care se confrunta si care sesizeaza cu usurinta oportunitatile de investitii ce i se ofera este o intreprindere cu un grad ridicat de flexibilitate financiara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.