Analiza diagnostic

5x puncte

categorie: Economie

nota: 8.42

nivel: Facultate

Vinul francez își are originea încă din anul al șaselea î.Hr., când coloniștii greci au colonizat sudul Galiei. Odată cu fondarea coloniei grecești din Marsilia viticultura a înflorit.

În timpul Evului Mediu călugării au menținut producția de vin. Mănăstirile aveau resursele, securitatea și motivația pentru a produce un flux constant de vin pentru celebrarea mesei. Podgoriile deținu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza diagnostic

Vinul francez își are originea încă din anul al șaselea î.Hr., când coloniștii greci au colonizat sudul Galiei. Odată cu fondarea coloniei grecești din Marsilia viticultura a înflorit.

În timpul Evului Mediu călugării au menținut producția de vin. Mănăstirile aveau resursele, securitatea și motivația pentru a produce un flux constant de vin pentru celebrarea mesei. Podgoriile deținute de mănăstiri au fost cele mai bune, iar vinul lor era considerat de o calitate superioară. În timp nobilimea a dezvoltat podgorii întinse. Însă Revoluția Franceză a condus la confiscarea multor podgorii deținute de Biserică și de alții.

Industria franceză a vinului s-a oprit brusc odată cu răspândirea mucegaiului Phylloxera în toată Europa. Urmată de cele două războaie mondiale, industria vinului nu și-a revenit complet timp de două decenii. Între timp concurența a sosit, iar prețuitele branduri franceze, precum Champagne și Bordeaux, au fost amenințate. Din această cauză în 1935 s-a stabilit un certificat de operare pentru a proteja interesele franceze. Investițiile mari , redresarea economică după al doilea război mondial a condus la o nouă generație de cultivatori și la crearea vinurilor franceze moderne, cunoscute în zilele noastre.

2.3.2.STILURI DE VIN ȘI SOIURI DE STRUGURI
Toate stilurile comune de vin – roșu, roz, alb, spumante și alcoolizate sunt produse în Franța. Aceste stiluri variază de la versiunile ieftine și simple la unele dintre exemplele cele mai celebre și scumpe.
Vinurile franceze au mai mult caracter regional decât național, după cum reiese din diferitele soiuri de struguri, metodele de producție și diferitele sisteme de clasificare în diverse regiuni. Nivelurile de calitate și prețurile variază foarte mult, iar unele vinuri sunt făcute pentru consumul imediat, în timp ce altele sunt destinate maturării.

Soiuri de struguri
Numeroase soiuri de struguri sunt cultivate în Franța, soiuri cunoscute la nivel internațional sau soiuri locale. Cele mai multe soiuri de struguri sunt asociate cu o anumită regiune.

Multe vinuri franceze sunt produse în mod tradițional, din amestecuri de mai multe soiuri de struguri. Vinurile din soiuri albe sunt mai frecvente decât vinurile din soiuri roșii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.