Analiza de risc si analiza deciziilor

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.94

nivel: Facultate

Elementele deciziei. Dupa cum au mentionat, primul pas in analiza deciziei trebuie sa fie identificarea elementelor unei probleme de decizie. Aceasta poate include orice evenimente imprevizibile, rezultatele si valorile acestora. Exemplul va fi o situatie in care au fost detectati reactanti la testul dermic de tuberculinare printre bovinele dintr-o zona geografica ce este considerata libera de in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza de risc si analiza deciziilor

Elementele deciziei. Dupa cum au mentionat, primul pas in analiza deciziei trebuie sa fie identificarea elementelor unei probleme de decizie. Aceasta poate include orice evenimente imprevizibile, rezultatele si valorile acestora. Exemplul va fi o situatie in care au fost detectati reactanti la testul dermic de tuberculinare printre bovinele dintr-o zona geografica ce este considerata libera de infectia cu Mycobacterium bovis.

Unele animale reactante la testul dermic nu au prezentat leziuni de tuberculoza in timpul inspectiei postmortem a carnii la abator. Este cunoscut ca infectia este endemica intr-o zona situata la aproximativ 50 de km departare zona considerata libera in care au aparut reactii pozitive. In acest caz, analiza deciziilor include, de exemplu, decizia de a solutiona problemele de diagnostic cu privire la sursa de infectie si decizia referitoare la optiunea de control.

Ultima include, de exemplu, taierea bovinele reactante si efectuarea unei operatiuni de control la speciile salbatice ce sunt incriminate a reprezenta principalul rezervor de infectie in alte zone precum zona aflata la 50 km. In acest exemplu diagnosticul si deciziile de control sunt decizii secventiale, iar alegerea sau rezultatul uneia va influenta pe urmatoarea.

Structurarea deciziilor. Exista doua abordari principale ce sunt utilizate pentru a descrie si structura problemele de decizie: diagrama de influenta si arborele de decizie. Ambele se completeaza reciproc, din moment ce, software-ul modern de computer permite ca problema deciziei sa fie proiectata ca o diagrama de influenta ce ulterior poate fi transformata automat intr-un arbore de decizie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.