Analiza de reclama

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.95

nivel: Facultate

Publicul tinta nu rezulta foarte bine din realizarea reclamei, insa daca limitam putin aria de gandire, putem intelege ca principalul public tinta al reclamei este reprezentat de familiile care au copii. Daca analizam publicul tinta prin prisma criteriilor de selectie demografice, geografice, psihogeografice sau comportamentale, putem extinde publicul tinta al reclamei la publicul tinta al ziarulu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza de reclama

Publicul tinta nu rezulta foarte bine din realizarea reclamei, insa daca limitam putin aria de gandire, putem intelege ca principalul public tinta al reclamei este reprezentat de familiile care au copii. Daca analizam publicul tinta prin prisma criteriilor de selectie demografice, geografice, psihogeografice sau comportamentale, putem extinde publicul tinta al reclamei la publicul tinta al ziarului "Romania Libera".Tema cea mare a campaniei este atragerea oamenilor catre ideea de asigurare pentru diferite componente materiale sau spirituale ale vietii.

Sloganul se afla in imediata apropiere a numelui de marca. Sloganul companiei este "Puterea de partea ta".
Logotipul contine si forma lingvistica "Allianz" si cea plastica reprezentata de sigla companiei. Titlul reclamei este: si particularizeaza in acest caz ideea din slogan, apropiind reclama de ideea de asigurare a bunurilor si a vietii pentru o mai mare siguranta. Imaginea este alcatuita din doua poze ale unui copil zambitor, in doua ipostaze sensibil diferite. Intrucat imaginea publicitara trebuie sa isi faca structura cat mai preceptibila, cele doua poze sunt suficient de mari, acoperind mai mult de 2/3 din suprafata totala a reclamei.

Textul reclamei face oarecum apel la ratiune si deschide orizontul cititorilor catre lumea asigurarilor. Se poate incadra cel mai bine in tipul de "text-motivatie". Aduce in discutie ideea de viata, atat de apreciata de majoritatea oamenilor, in concordanta cu ideea de asigurare. Ex: "Viata ta. Asigurata de Allianz."Pozitionarea nu este foarte bine definita, fiind posibil ca la acest gen de servicii, pozitionarea reclamei sa fie mai greu de inscris in vreun criteriu. Daca ar fi sa aleg unul dintre tipurile de pozitionare as alege pozitionarea prin nisa, intrucat consider ca in cadrul acestei reclame s-a dat serviciului oferit de Allianz calitatea de a oferi clintilor cel mai potrivit tip de asigurare.

Formatul acestei reclame este cat mai apropiat de tipul "fereastra". Imaginea reprezinta insa mai mult de 2/3 din suprafata paginii. Textul este plasat intr-o casuta de fond negru, la fel ca si sloganul si logotipul, deasupra celei de-a doua poze.Tipul de publicitate abordat in realizarea acestei reclame este extrem de apropiat ideei de publicitate sugestiva, intrucat se face apel la forta sugestiva a reclamei. Imaginea unui copil va starni intotdeauna unui om instinctul protector si ideea de asigurare poate creea o siguranta pentru familie si o stare de liniste ca orice s-ar intampla, copilul tau ar putea fi oarecum asigurat, nu lasat la voia sortii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.