Analiza costurilor intreprinderii SC Alfar SA

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.78

nivel: Facultate

Din punctul de vedere al ratelor de structura ale pasivului, care reflecta formarea, sursele si termenele de exigibilitate ale resurselor financiare si permit aprecierea politicii financiare a societatii, putem afirma ca firma se afla intr-o situatie favorabila, caracterizata printr-un grad ridicat de stabilitate financiara, de autonomie financiara si un grad redus de indatorare. Tendintele care [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza costurilor intreprinderii SC Alfar SA

Din punctul de vedere al ratelor de structura ale pasivului, care reflecta formarea, sursele si termenele de exigibilitate ale resurselor financiare si permit aprecierea politicii financiare a societatii, putem afirma ca firma se afla intr-o situatie favorabila, caracterizata printr-un grad ridicat de stabilitate financiara, de autonomie financiara si un grad redus de indatorare. Tendintele care se manifesta reflecta deprecierea lenta, mai ales datorita cresterii gradului global de indatorare (a datoriilor pe termen scurt).

Din punctul de vedere al ratelor de structura ale activului, care reflecta utilizarea, termenele si gradul de lichiditate al elementelor patrimoniale concrete, putem afirma ca firma se afla intr-o situatie mai dificila in anul 2, dar cu tendinta de imbunatatire a situatiei.
Structura financiara a firmei este satisfacatoare, insa manifesta o tendinta de depreciere.

Solvabilitatea firmei este buna. Nivelul de indatorare nu genereaza riscuri semnificative pentru continuarea activitatii. Totusi exista o tendinta de depreciere a indicatorilor de solvabilitate.Bonitatea financiara a firmei a fost destul de buna pe parcursul intregii perioade de analiza, dar a manifestat o depreciere.Aceasta stare rezulta ca urmare a:
- nivelului bun al lichiditatii curente;
- nivelului redus al lichiditatii immediate, rapide si la vedere;
- solvabilitatii bune;

Principala cauza a deprecierii indicatorilor de lichiditate si solvabilitate se regaseste in deficitul de trezorerie care a condos la contractarea de credite pe termen scurt (credite de trezorerie), cu efect in marirea datoriilor firmei.

Pentru as reduce costurile firma ar trebui sa isi creasca productivitatea deoarece o productivitatea mai mare a muncitorilor care ar trebui sa fie mai bine calificati ar determina o reducere a costurilor , totodata introducerea unor ai echipamente performante de productie ar putea duce la reducerea costurilor deoarece echipamentele folosite sunt depasite din punct de vedere tehnologic .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.