Analiza costuri

1x punct

categorie: Contabilitate

nota: 9.64

nivel: Facultate

La inceputul activitatii fabricii au functionat doua cuptoare mici in care se producea sticla verde iar in anul 1923 a inceput productia la cuptorul al doilea. In urma bilanturilor facute de consiliul de Administratie asupra rezultatelor obtinute la capitolul beneficii, vazaidu-se ca rentabilitatea este asigurata din plin,, s-a hotarat, la sfirsitul anului 1923, sa se construieasca inca un cuptor.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza costuri

La inceputul activitatii fabricii au functionat doua cuptoare mici in care se producea sticla verde iar in anul 1923 a inceput productia la cuptorul al doilea. In urma bilanturilor facute de consiliul de Administratie asupra rezultatelor obtinute la capitolul beneficii, vazaidu-se ca rentabilitatea este asigurata din plin,, s-a hotarat, la sfirsitul anului 1923, sa se construieasca inca un cuptor. Din acel moment 3 cuptoare realizau o productie de 2,5 to zilnic, obtinindu-se de aceasta data sticla alba.

In anul 1926 s-a construit si s-a dat in functiune al 4-lea cuptor pe amplasamentul cuptoarelor 1-2 iar in anul urmator si cuptorul nr. 5.
Intrarea in functiune in anii 1926 - 1927 a celor doua cuptoarea a dus la o dublare a productiei fata de 1924. Paralel cu construirea cuptoarelor de topit sticla, au fost puse in functiune si cuptoarele de recoacere, s-au construit ateliere de finisare, slefuire, sculptare, pictare. Aceasta dezvoltare a determinat si si necesitatea infiintarii unui atelier de samotare pentru fabricarea produselor refractare (blocuri, caramizi etc).

Pana in anul 1929 s-au realizat sporuri de productie, intrarea in criza a facut sa se sisteze si lucrarile de investitii, iar productia a inregistrat cele mai mari scaderi.In anii 1930 - 1931 odata cu criza s-a agravat atangand punctul culminant la mijlocul anului 1932, dupa care au incput manifestari ale unor semne de inviorare si depasire a stadiului de criza.

Dupa 4 ani de la intrarea in functiune, in 1926, numarul salariatilor a sporit la 615, din care acum 509 erau romani i numai 106 erau straini. In 1928 s-a ajuns la 850 de angajati dintre care peste 750 erau romani. In anul urmator, din totalul sticlarilor calificati 30 la suta erau romani.

La sfarsitul anului 1933, se realizase o productie de 4271 tone. Incepand cu anul 1934 activitatea fabricii s-a concentrat asupra perfectionarii instalatiilor vechi si a construirii de noi agregate, ca urmare a marilor comenzi pe care le avea de onorat.

In anul 1936 a inceput construire unei sectii de geamuri care, in acelasi an a si intrat in productie si a functionat pana in anul 1938. Construirea de obiective noi, sporirea numarului de salariati au facut ca productia fabricii sa creasca de la 6,3 milioane kg in 1940, la peste 8,5 milioane kg in 1941.Este de mentionat ca la acest spor de productie a contribuit sectia de fiole prin importarea a doua masini.

Perioada 1966 - 1968 este caracterizata prin reconstruirea totala a intreprinderii in cadrul modernizarii si sistematizarii, asezarea procesului tehnologic intr-un flux continuu, si construirea unui atelier scoala modern.

Perioada 1969 - 1971 marcheaza o dezvoltare a capacitatilor de productie, prin inzestrarea intreprinderii cu masini automate, cu caracteristici tehnice superioare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.