Analiza corelatiei dintre cheltuielile medii cu procurarea marfurilor alimentare si venitul mediu

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.55

nivel: Facultate

Termenul liber 79,554 ( ) ne arata ca la un venit egal cu 0, cheltuielile cu marfurile alimentare ar fi de 79,554 lei, lucru perfect normal avand in vedere ca orice om trebuie sa-si procure marfuri alimentare pentru a putea supravietui.Coeficientul variabilei x este panta de regresie si este egal cu 0.232, ceea ce inseamna ca daca venitul familiei creste cu un leu, cheltuielile cu marfurile alimen[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza corelatiei dintre cheltuielile medii cu procurarea marfurilor alimentare si venitul mediu

Termenul liber 79,554 ( ) ne arata ca la un venit egal cu 0, cheltuielile cu marfurile alimentare ar fi de 79,554 lei, lucru perfect normal avand in vedere ca orice om trebuie sa-si procure marfuri alimentare pentru a putea supravietui.Coeficientul variabilei x este panta de regresie si este egal cu 0.232, ceea ce inseamna ca daca venitul familiei creste cu un leu, cheltuielile cu marfurile alimentare cresc cu 0,232 lei.

Faptul ca acest coeficient este pozitiv inseamna ca exista legatura directa intre cheltuielile cu marfurile alimentare.Coeficientul de deteminatie (R-square) este de 0,990534, ceea ce denota o legatura puternica si directa intre cheltuielile cu marfurile alimentare si veniturile familiei. Acest coeficient ne arata ca 99,05% din valoarea variabilei dependente (Y) este explicata prin model.

Multiple R se obtine din R-Square: , iar in acest exemplu, = 0,990534, este o valoare apropiata de 1, indicand ca modelul este bine ales, venitul pe fospodarie, xi, explica variatia cheltuielilor cu alimentele, yi, intr-o proportie de 99,05%.Adjusted R-squared ( ) - coeficientul de determinatie ajustat / corectat este utilizat in vederea evidentierii numarului de variabile factoriale cuprinse in model, precum si a numarului de observatii pe baza carora au fost estimati parametrii modelului.

1-(1- ),n = numarul de observatii; k = nr variabile exogene;=0.989351.Standard Error este eroarea standard si arata cu cat se abat in medie valorile observate yi, de la valorile teoretice aflate pe dreapta de regresie, (in acest caz cu A?15,04). Aceasta valoare ridicata la puterea a 2-a reprezinta dispersia reziduurilor. Eroarea standard a modelului este de 15,04%.

Observations (n), numarul de observatii este 10, conform ultimei linii a tabelului Regression Statitics si este echivalent cu numarul de ani luati in considerare pentru studiul fenomenului.ANOVA reprezinta tabelul de analiza a variantei. Pentru varianta datorata factorului exogen x, Regression, varianta reziduala, datorata celorlalti factori neinregistrati, Residual, si varianta totala, datorata tuturor factorilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.