Analiza comportamentului consumatorului fata de anumite marci de cafea

3x puncte

categorie: Economie

nota: 7.11

nivel: Facultate

Al doilea chestionar vizează un eșantion de 20 de persoane, ales aleator, și va interoga cunoștiințele intervievaților despre atributele si credințele față de anumite mărci de cafea.
Modelul Fishbein reprezintă o abordare valoroasă pentru examinarea relației între cunoștiințele despre produs deținute de consumatori și atitudinile lor față de produs, în termeni caracteristici sau atribute al[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza comportamentului consumatorului fata de anumite marci de cafea

Al doilea chestionar vizează un eșantion de 20 de persoane, ales aleator, și va interoga cunoștiințele intervievaților despre atributele si credințele față de anumite mărci de cafea.
Modelul Fishbein reprezintă o abordare valoroasă pentru examinarea relației între cunoștiințele despre produs deținute de consumatori și atitudinile lor față de produs, în termeni caracteristici sau atribute ale produsului.

Formularea lui Fishbein este poate cel mai bine cunoscut model de multiatribute. Simbolic, poate fi exprimat astfel:
AΦ=Σei*bi
Unde:
AΦ = atitudinea față de obiect
ei = evaluarea atributului “i”
bi = forța credinței ca obiectul are atributul “i”
Modelul presupune ca atitudinea față de un obiect dat este bazata pe un set însumat de credințe despre atributele obiectului “cântărit” prin evaluarea acestor atribute.

După aceste analize putem deduce faptul că marca Nescafe este văzută favorabil de către consumatorii intervievați, deoarece această marcă a obținut un punctaj destul de mare pentu caracteristicilor săi de a avea o gamă variată și o aromă plăcută.

Gustul amar este o caracteristică cu un punctaj mediu, care nu neapărat înseamnă ceva negativ, pentru că unii consumători poate preferă mărcile de cafea care nu sunt atât de amare, și invers. Prețul este un atribut pe care consumatorii le consideră nefavorabilă în cazul celei trei mărci de cafea, acesta fiind prea mare.

Propuneri de soluții pentru redresarea mărcii ce ocupă poziția cea mai nefavorabilă.Marca cea mai nefavorabilă este cafeaua Amigo.
Pentru îmbunătățirea atributelor mărcii Amigo trebuie să schimbăm conținutul de cofeină pentru a avea poate un gust mai amara, dar cum am scris mai devreme, aceasta caracteristică nu e neapărat una nefavorabilă. Dar prin schimbarea conținutului cafelei poate obținem și o aromă mai plăcută. Prin reducerea prețului ar putea să obține rezultate mai bune pentru cafeaua Amigo.

O altă caracteristică pentru care marca Amigo este considerată una nefavorabilă este faptul că nu are o gamă destul de variată, care poate fi schimbată prin îmbunătățirea sortimentului, prin inroducerea unor produse noi, pe care concurenții l-au făcut deja.Prin aceste îmbunătățiri ar putea ca marca de cafea Amigo are deveni a marcă mai favorabilă pentru consumatori.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.