Analiza comparativa intre legaturilor de comunicatii ale 2g si ale 3g

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Liceu

Protocolul legaturii de date utilizeaza o tehnica ARQ cu repetare selectiva pentru a corecta in mod eficient rafalele de erori transmise. De asemenea, standardul prevederi pentru reglarea dinamica a modulatiei, adancimii de intretesere si vitezei de transmitere date a modulatiei aferente pentru a corespunde conditiilor existente pe canal.

Protocolul legaturii de date opereaza pe u[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza comparativa intre legaturilor de comunicatii ale 2g si ale 3g

Protocolul legaturii de date utilizeaza o tehnica ARQ cu repetare selectiva pentru a corecta in mod eficient rafalele de erori transmise. De asemenea, standardul prevederi pentru reglarea dinamica a modulatiei, adancimii de intretesere si vitezei de transmitere date a modulatiei aferente pentru a corespunde conditiilor existente pe canal.

Protocolul legaturii de date opereaza pe un modem HF de mare viteza STANAG 4285 sau MIL-STD-188-110 [4] la viteze cuprinse intre 85 bps si 9,6 kbps. Se poate utiliza cu statii radio exploatate manual sau cu sisteme radio automate, intrebuintand tehnicile ALE MIL-STD-188-141B ilustrate in suplimentul A [5]. Standardul poate fi utilizat pentru upgradarea rapida a sistemelor radio HF existente; fig. 8.1 prezinta diagrama bloc a unui sistem radio HF tipic.

STANAG 4538 este o specificatie mai cuprinzatoare, care descrie o noua generatie de sisteme radio HF automate, cu caracteristici avansate, ce asigura o performanta sporita fata de sistemele de generatia a doua (STANAG 5066 / MIL-STD-188-141B, Suplimentul A). Cateva din principalele avantaje in ceea ce priveste performantele sunt enumerate mai jos [6]:

-Stabilirea mai rapida a legaturii. Utilizarea scanarii ALE sincrone permite scurtarea timpului de apelare prin eliminarea necesitatii unei transmiteri initiale lungi in scopul captarii unui receptor de scanare asincron.
-Imbunatatirea performantelor de stabilire a legaturii. Semnalizarea ALE utilizeaza o serie de forme de unda robuste de tip burst PSK, eliminand diferentele de performanta dintre formele de unda pentru configurarea legaturii si pentru transmiterea de date utilizate in sistemele ALE curente.

-Imbunatatirea selectarii frecventelor. Scanarea sincrona permite statiilor radio sa monitorizeze activitatea de configurare a legaturii altor statii radio si sa actualizeze frecvent informatiile privind calitatea canalului. Astfel este eliminata necesitatea sondarii canalelor dedicate si, prin urmare, contribuie la decongestionarea retelei.
-Controlul distribuit al accesului media. Este asigurat un mecanism de acces al canalului de tip MACA, care este utilizat impreuna cu o caracteristica CSMA "asculta inainte de a transmite" pentru reducerea semnificativa a coliziunilor in retea. Coliziunile pe canalul apelat sunt, de asemenea, reduse prin aplicarea unei scheme de accesare in intervale temporale prioritare.

-Tranzit mai mare de date. Se utilizeaza protocoale de legaturi de date cu combinare de coduri pentru adaptarea automata la conditiile de canal in continua schimbare si pentru asigurarea unui tranzit sporit de date.
STANAG 4538 defineste trei protocoale: protocolul FLSU ALE/MAC, protocolul RLSU ALE/MAC si protocolul legaturii de date xDL. Aceste protocoale utilizeaza o serie de cinci forme de unda robuste de tip burst PSK (BW0 - BW4).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.