Analiza comparativa a telefoanelor mobile

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.85

nivel: Liceu

Telefonia mobila este o tehnologie ce se dezvolta din ce in ce mai mult, pe parcursul anilor. In fiecare luna apar alte tipuri de telefoane, cu din ce in ce mai multe functii. Daca la inceput, telefoanele mobile, reprezentau doar un mijloc de comunicatie, cu o memorie mica, soneri monofonice, marimi impresionant de mari; acum ele vin in dimensiuni din ce in ce mai mici, cu diferite functii, infrar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza comparativa a telefoanelor mobile

Telefonia mobila este o tehnologie ce se dezvolta din ce in ce mai mult, pe parcursul anilor. In fiecare luna apar alte tipuri de telefoane, cu din ce in ce mai multe functii. Daca la inceput, telefoanele mobile, reprezentau doar un mijloc de comunicatie, cu o memorie mica, soneri monofonice, marimi impresionant de mari; acum ele vin in dimensiuni din ce in ce mai mici, cu diferite functii, infrarosu, bluethooth, camera foto si video si multe altele. Oamenii deja nu se mai uita la pret cand intra intr-un magazin de telefoane mobile, ci doar la aspect, tipul de camera, numarul de culori suportate de ecranul telefonului.

In ziua de astazi sunt mult mai multi abonati la telefonia mobila decat la cea fixa, iar tipurile de abonamente si oferte de telefoane creste. Se presupune ca peste cativa ani telefonia fixa va disparea, iar telefoanele mobile vor veni in dimensiuni din ce in ce mai variate.

II.1. Dupa aportul pe care il au la satisfacerea necesitatilor utilizatorilor:
a)tehnico-functionale: viteza datelor (kb/s), tipul bateriei, timp maxim de convorbire, timp maxim de stand-by, bluetooth, MMS, infrarosu, dimensiuni(mm), masa(g).
b)economice: consumul mediu al bateriei, timpul de incacare al bateriei.
c)psihosenzoriale: culoare, design, ecran color, numarul de culori, marimea ecranului.

d)ergonomice: forma si dispunerea butoanelor, manevrare usoara si dotarea de noi tehnologii.
e)ecologice: tipul bateriei, nivel de radiatii redus.
II.2. Dupa ponderea pe care o au in stabilirea calitatii (importanta lor):
a)principale: dotarea cu camera foto, dotarea cu mp3 player, dotarea cu noi tehnologii, consumul mediu de baterie, dimensiuni, masa, tipul meniului, numarul de culori ale ecranului.

b)secundare: registrul de apeluri, memoria agendei, numarul de mesaje, culoare.
c)minore: forma si dispunerea butoanelor, timpul de incarcare al bateriei.
II.3. Dupa sensul de influenta al calitatii.
a)direct proportional cu calitatea: viteza de date, numarul de culori, timpul maxim de convorbire, timp maxim de stand-by.
b)invers proportional cu calitatea: consumul mediu al bateriei, masa, dimensiuni.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.