Analiza comparativa a fierelor de calcat

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Principalele caracteristici de calitate ale fiarelor de calcat sunt urmatoarele:Putere nominala: puterea absorbita in conditii de degajare utila de caldura si/sau in sarcina normala la temperatura normala de functionare atribuita fierului de catre producator si marcata pe produs. Domeniul de valori: 300 - 2200 W.Tensiune nominala: tensiunea atribuita de producator fierului de calcat si marcata pe [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza comparativa a fierelor de calcat

Principalele caracteristici de calitate ale fiarelor de calcat sunt urmatoarele:Putere nominala: puterea absorbita in conditii de degajare utila de caldura si/sau in sarcina normala la temperatura normala de functionare atribuita fierului de catre producator si marcata pe produs. Domeniul de valori: 300 - 2200 W.Tensiune nominala: tensiunea atribuita de producator fierului de calcat si marcata pe produs. Domeniul de valori: 110/220 - 240 V.

Masa fierului: este in functie de tipul fierului - de uz general, professional, de voiaj. Poate lua valori intre 0,9 - 6 kg.Timpul maxim pentru atingerea temperaturii de 180oC (la sortimentele de fiare de calcat romanesti este de 6 minute la cele cu termoregulator si 10 minute la cele cu vaporizator, iar pentru atingerea temperaturii de 260oC - 10 minute la cele cu termoregulator sau 20 minute, la cele obisnuite.Abaterea admisa pentru termostat: 7oC.Temperatura maxima admisa pentru punctual cel mai cald: 260oC (la cele cu termoregulator).

Din datele cuprinse in acest tabel cat si din standardele de produs, subliniem urmatoarele aspecte referitoare la:puterea nominala a elementului incalzitor este de 450 W pentru fiarele de calcat obisnuite (MURES 450, ELEGANT) si cel destinat a fi utilizat in voiaj (TURIST); celelalte tipuri au puterea nominala de 1000 W;termostatul se poate regal intre 60-250oC functie de tipul materialului supus operatiei de calcare, iar abaterea admisa pentru termostat este de i,? 15% sau i,? 7% functie de tipul constructiv;

temperatura maxima admisa in punctual cel mai cald al suprafetelor de lucru este de 260oC. Repartitia temperaturilor pe suprafetele de lucru trebuie sa fie cat mai uniforma, admitandu-se o diferenta de max. 15% fata de temperatura medie la fiarele de calcat cu termostat si de max. 10oC la cele cu vaporizator si pulverizator.Timpul pentru atingerea temperaturii de 180oC este de max. 6 minute;La sortimentele cu vaporizator, timpul necesar pentru functionarea cu vapori este de max. 1 min. si 40 s, iar debitul de vapori este de minim 5g/min.Greutatea variaza intre 1000-2500 g in functie de varianta constructive.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.