Analiza comparativa a comunicarii de marketing pentru marcile Colgate si Aquafresh

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.81

nivel: Facultate

In anul 2005, Super Cristal se afla pe locul trei pe piata dupa Colgate, principalul brand al firmei Colgate-Palmolive, si Blend-a-med, marca a firmei Procter & Gamble. Colgate-Palmolive mai producea la Brasov cremele Norvea si after-shave-urile Damaris. In iulie 2006, Colgate-Palmolive a achizitionat pachetul de 24% detinut de societatea Norvea Brasov la Colgate-Palmolive Romania, pentru suma de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza comparativa a comunicarii de marketing pentru marcile Colgate si Aquafresh

In anul 2005, Super Cristal se afla pe locul trei pe piata dupa Colgate, principalul brand al firmei Colgate-Palmolive, si Blend-a-med, marca a firmei Procter & Gamble. Colgate-Palmolive mai producea la Brasov cremele Norvea si after-shave-urile Damaris. In iulie 2006, Colgate-Palmolive a achizitionat pachetul de 24% detinut de societatea Norvea Brasov la Colgate-Palmolive Romania, pentru suma de 25 milioane de euro, ajungand astfel la o participatie de 100% in cadrul filialei din Romania.

Colgate-Palmolive comercializeaza in Romania urmatoarele marci: detergenti de vase -- Axion; solutie de spalat geamuri -- Ajax; sapunuri si geluri de dus -- Palmolive; after-shave -- Damaris; deodorante -- Lady Speed Stick si Mennen Speed Stick; cosmetice -- Norvea.Pasta de dinti Colgate este una dintre cele mai vechi paste de dinti. De peste 200 de ani, compania Colgate este pe piata cu cele mai diverse produse.

Infiintata in anul 1806 de catre William Colgate, compania si-a inceput activitatea la New York producand sapunuri, apret si lumanari. Din 1870, pe fondul unui interes ridicat al consumatorilor fata de igiena orala, Colgate a inceput sa comercializeze atat pasta de dinti, cat si pudra pentru albirea dintilor. In anul 1896, compania introduce pe piata tuburile speciale pentru pasta de dinti, iar in 1911, inaugureaza programele de responsabilitate sociala, oferind scolilor peste 2 milioane de periute si tuburi de pasta de dinti.

"Este placerea noastra sa va introducem in lumea imaginata de Colgate. Facand un arc in timp si amintindu-ne de mica companie de sapun si lumanari infiintata de William Colgate in New-York la inceputul secolului al XIX-lea care acum, 200 de ani mai tarziu este o companie globala care serveste sute de milioane de consumatori in lumea larga".Conform spuselor lui Reuben Mark, presedintele consiliului de administratie Colgate, istoria de 200 de ani a firmei reflecta puterea si inovatia pe care stafful Colgate le-au folosit pentru a transforma constant aceasta companie si pentru a identifica noi oportunitati.

Prin intermediul brandurilor globale vandute in peste 200 tari: Colgate, Mennen, Palmolive, Ajax, Softsoap si Hill's Pet Nutrition, care sunt printre lucrurile cele mai des intalnite intr-o casa, compania Colgate beneficiaza de increderea si sprijinul clientilor sai de pretutindeni. Stafful Colgate, care lucreaza peste tot in lume, impartaseste un angajament pentru cele trei valori fundamentale ale companiei: grija, lucrul in echipa si perfectionare continua. Aceste valori sunt reflectate, nu numai in calitatea produselor sau in reputatia companiei, dar si prin modul in care se dedica servirii comunitatii in care isi desfasoara activitatea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.