Analiza comparativa a camerelor foto digitale

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

De mai bine de o suta de ani tehnica fotografica se baza pe pelicula fotosensibila pentru captarea imaginii. Insa tehnica a evoluat pana la punctul in care aceasta poate fi inlocuita cu succes de senzori digitali. Ca orice tehnologie noua, la inceput preturile acesteia au fost prohibitive, dar cu timpul acestea au scazut, devenind accesibile consumatorului obisnuit. Asemeni calculatoarelor, au apa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza comparativa a camerelor foto digitale

De mai bine de o suta de ani tehnica fotografica se baza pe pelicula fotosensibila pentru captarea imaginii. Insa tehnica a evoluat pana la punctul in care aceasta poate fi inlocuita cu succes de senzori digitali. Ca orice tehnologie noua, la inceput preturile acesteia au fost prohibitive, dar cu timpul acestea au scazut, devenind accesibile consumatorului obisnuit. Asemeni calculatoarelor, au aparut generatii succesive cu performante din ce in ce mai bune. Rezolutiile au crescut, ajungand sa rivalizeze cu rezolutiile filmelor destinate consumatorului mediu si in multe cazuri chiar sa le depaseasca. Filmul de 35 mm are o rezolutie echivalenta cu aproximativ 3 megapixeli.

Din pacate piata romaneasca de astfel de echipamente este privita de legea romana ca lux, si in concluzie sunt supuse unui regim vamal ce prevede accize. Astfel, daca peste hotare un aparat foto Canon A70 poate fi achizitionat la preturi incepand de la 280 dolari, acelasi model poate fi gasit pe piata romaneasca la preturi incepand de la 530 dolari. Comentariile sunt de prisos. Speram ca legiuitorii sa realizeze absurditatea evidenta a acestor accize si sa le ajusteze.

Odata luata hotararea de a achizitiona un astfel de aparat, trebuie sa cunosti unele lucruri despre ele pentru a putea lua o decizie in cunostinta de cauza. Aparatele foto digitale se diferentiaza intre ele prin mai multe caracteristici: definitia, tipul de senzor, sensibilitatea, optica, tipul de memorie folosita, posibilitatea de folosire de accesorii suplimentare, etc.

Unele aparate folosesc senzori CMOS, altele folosesc senzori CCD sau derivati din aceasta tehnologie.Aparatele foto digitale pot fi incadrate in doua categorii. Primele dintre ele, de tipul point and shoot sunt destinate utilizatorului obisnuit. Dupa cum spune si numele lor acestea nu au nevoie de reglaje. Trebuie doar sa apesi pe declansator si aparatul calculeaza focalizarea si timpul de expunere. Blitul este declansat automat daca este nevoie de el.

Spre deosebire de acestea, aparatele foto SLR (Single Lens Reflex) sunt destinate utilizatorilor profesionisti, sau celor care poseda cunostinte mai avansate in domeniul fotografiei. Acestea permit folosirea unei game foarte largi de accesorii suplimentare, precum blituri, declansatoare si obiective speciale. Spre deosebire de aparatele point and shoot, aparatele SLR permit utilizatorului sa regleze toti parametrii fotografiei. Focusul, diafragma, timpul de expunere, sensibilitatea senzorului CCD iti stau la indemana pentru a putea crea fotografii perfecte, asa cum vrei tu si nu cum hotaraste un procesor ca ar fi mai bine.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.