Analiza comparativa a camerelor digitale

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.98

nivel: Facultate

Epoca analogica a continuat printre altele cu Canon RC-701 lansata In 1986, dar care nu a reusit sensibilizarea utilizatorului de rand. Preturile de peste 20.000 $ puteau fi platite doar de ziare sau agentii de stiri care doreau imagini "la cald" transmise rapid de corespondenti. Printre alte dezavantaje semnificative se numara calitatea mult mai redusa decat In cazul filmului si lipsa unor imprim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza comparativa a camerelor digitale

Epoca analogica a continuat printre altele cu Canon RC-701 lansata In 1986, dar care nu a reusit sensibilizarea utilizatorului de rand. Preturile de peste 20.000 $ puteau fi platite doar de ziare sau agentii de stiri care doreau imagini "la cald" transmise rapid de corespondenti. Printre alte dezavantaje semnificative se numara calitatea mult mai redusa decat In cazul filmului si lipsa unor imprimante accesibile. Un alt moment notabil al epocii analogice poate fi considerat lansarea In 1988 a lui Canon Xapshot, prima camera analogica pentru consumatori.

Tot In aceeasi perioada merita amintita Nikon QV-1000C, o analogica cu aspect SLR care avea marele avantaj ca Inregistra pe dischete imagini la o calitate comparabila cu filmul. Pretul era prohibitiv si a fost produsa doar pentru presa Intr-un numar limitat de cateva sute de exemplare. 1996 -Canon PowerShot 600 Isi facea aparitia Intr-un format familiar chiar si pentru zilele noastre. Imaginile capturate cu ea aveau rezolutia maxima de 832x608 pixeli. Dispunea de blitz, balans de alb automat, ocular si ecran LCD. Stocarea pozelor se facea pe un harddisk intern de 178 MB. Pretul se situa la 949 $. Sa nu uitam si de prima camera care a folosit cardul de memorie CompactFlash, Kodak DC-25 lansata In acelasi an.Sunt pretutindeni, sunt accesibile si unele au depasit pragul de 10 MP.

Ba mai mult, unii au uitat ca au existat si camere cu film Intr-o epoca anterioara. Cu cele de azi poti sa faci fotografii pana umpli cardul de memorie sau ti se termina bateriile, limitele din trecut fiind cu mult depasite. Unele ti se pierd prin buzunar, iar altele sunt cumparate din considerente exclusiv estetice. Sunt camerele foto digitale si au ajuns la maturitate. Mai mult decat atat, li s-a permis sa preia controlul In unele cazuri, fiind programate sa faca poza singure atunci cand toata lumea zambeste.

Nu stiu daca pot spune ca duc dorul acelor vremuri In care trebuia sa am grija cand fac poza pentru ca aveam doar 24 sau 36 de pozitii la Indemana. Imi amintesc ca prea putine poze erau miscate deoarece camera era tinuta In pozitia optima atunci cand te uitai prin ocular. Promisiunea de pe afis "Pozele dumneavoastra Intr-o ora!" se transforma In "Veniti maine dupa ele ..." In timpul verii. Sa te asiguri ca fotografia nu este subexpusa sau daca cineva a clipit, era un vis. Ca sa nu mai vorbim de dimensiunea imaginii propriu-zise. Ca sa faci zoom Intr-o fotografie de 10x15 cm Iti trebuia o lupa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.