Analiza comparativa a calitatii marfurilor - aparate foto digitale

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Referat despre Analiza comparativa a calitatii marfurilor - aparate foto digitale
TIPOLOGIA APARATELOR FOTO DIGITALE
Aparatele foto digitale se impart in:
-Point'n Shoot : Tipul "clasic" de camera digitala. Se pot si ele clasifica in "compacte" (si ele cu diverse sub-diviziuni, exemplu : ultracompactele) si camere de tip bridge\ superzoom (fac trecerea catre DSLR-uri) . Pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza comparativa a calitatii marfurilor - aparate foto digitale

Referat despre Analiza comparativa a calitatii marfurilor - aparate foto digitale
TIPOLOGIA APARATELOR FOTO DIGITALE
Aparatele foto digitale se impart in:
-Point'n Shoot : Tipul "clasic" de camera digitala. Se pot si ele clasifica in "compacte" (si ele cu diverse sub-diviziuni, exemplu : ultracompactele) si camere de tip bridge\ superzoom (fac trecerea catre DSLR-uri) . Principiul de functionare este urmatorul : Se foloseste un senzor (CCD sau CMOS) pentru emularea filmului fotografic (captarea fotonilor), imaginea obtinuta in lentile fiind proiectata pe un ecran LCD.

Marimea senzorului poate conta la capitolul calitate, mai ales la DSLR-uri si la camerele avansate, insa nu voi intra in detalii acum (cititi specificatiile recomandate). Marimea senzorului nu da numarul de mexapixeli, mai ales la camerele mai noi. (din 2004 in sus). Camerele digitale de tip Point’n Shoot vin cu o serie de optiuni "aditionale" precum inregistrarea de filme, play-back-ul unor capturi, etc.

-DSLR-urile - Digital Single-Lens Reflex camera. Sunt echivalentul SLR-urilor de pe film, si au obiective (ansamblul mecanic, tubular de lentile)interschimbabile. Principiul de captare al luminii este aproximativ acelasi, in sensul ca se foloseste tot un senzor CCD sau CMOS, insa camera foloseste o oglinda pentru redarea imaginii in timp real. Senzorul functioneaza doar in momentul expunerii.Astfel ca se elimina intarzierea camerelor Point'n Shoot, iar imaginea este redata la parametrii reali. Viteza de captare a luminii este mult mai mare, nu apare zgomot pe imagine nici pe ISO-uri mari (capitol tratat mai tarziu) iar obiectele in miscare pot fi capturate clar.Un DLSR nu face filme si nu are EFV (electronic viewfinder). Genul de camere care arata ca niste DSLR-uri dar au aceste proprietati sunt de fapt camere de tip bridge.

Avansul tehnologic a fcut ca fotografia sa devina o activitate ieftina si facila pentru romani, astfel ca aproape jumatate din acestia au declarat ca au realizat fotografii in ultima luna. Camerele foto digitale si telefoanele mobile sunt principalele modalitati folosite pentru realizarea fotografiilor.

Majoritatea romanilor din mediul urban realizeaza fotografii in format digital, utilizand aproape in egala masura aparatul foto si telefonul mobil. Romanii recurg mai mult la aceste dispozitive in defavoarea aparatului foto clasic, deoarece pot realiza cate fotografii doresc, nefiind limitati de costurile cu developarea lor.

Daca pentru cei cu varste mai mari, fotografiile sunt un mijloc de a pastra amintiri, pentru tineri, rolul principal este acela de a surprinde aspecte inedite sau amuzante din cotidian

Daca piaa camerelor foto crete cu 40% pe an, potrivit unui studiu, aparatele foto clasice mai ocupa o proportie semnificativa numai in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 45 i 55 de ani. Aparatele digitale sunt utilizate de toate categoriile de varsta in procente relativ egale.

Piaa autohtona a camerelor foto a inregistrat o crestere continua, pe fondul eliminarii accizelor si a taxelor vamale si ca urmare a diversificarii si emanciparii preferintelor consumatorilor romani. Pentru anul 2006, valoarea acestei piete a fost evaluata la peste 40 milioane de euro, numarul unitatilor vandute fiind estimat la 200.000, conform datelor statistice prezentate de compania de cercetare a pieei IDC. "Odata cu eliminarea accizelor pentru camerele foto digitale, dar si cu ieftinirea naturala, scaderea cursului euro de anul acesta si competitia puternica din piata s-a produs o scadere a preturilor camerelor. Astfel, asistam la o explozie a vanzarilor de camere foto digitale. Anul trecut, piata camerelor foto s-a situat ntre 180.000 -200.000 unitati, urmand ca anul acesta crestrea sa fie de 40% fata de anul trecut", a declarat Marius Dinu, project manager eMAG.

El spune ca o consecinta a cresterii intr-un ritm alert a pietei de profil a fost ieftinirea acestor produse, pentru anul 2007, pretul acestora fiind mai mic cu 15% faa de perioada similara a anului anterior. Designul influenteaza decizia de cumparare Anul trecut numai prin intermediul magazinelor eMAG au fost vandute camere foto in valoare de 1,4 milioane de euro, iar in primele opt luni ale anului 2007, valoarea vanzarilor de camere foto s-a dublat fata de anul anterior.

Cele mai cautate camere din aceasta vara au fost cele cu zoom optic cat mai mare (10X), stabilizator de imagine si rezolutie de peste 6MP. De asemenea, exista un segment important de cumparatori care au inceput sa faca trecerea de la camerele compacte la modele mai avansate – digitale profesionale si semiprofesionale (DSLR). Practic, in acest moment, camerele foto nu mai reprezinta un obiect de lux, devenind un produs de stricta necesitate aflat la mare cautare in special in perioada vacantelor si a sarbatorilor, cand se inregistreaza, de fapt, si cele mai mari volume de vanzari.

Astfel, s-a inregistrat o cerere mai mare pentru camerele foto compacte, performante si cu un design creativ sau cu zoom optic mare. Toate aceste tendinte de cumparare vin din schimbarea mentalitatii in ceea ce priveste aparatul foto, adoptarea acestui obicei de utilizare a camerei foto digitale se transforma in hobby de multe ori.

Conform ultimelor analize prezentate de IDC, citate de Mediafax, Romania a fost a sasea piata din Europa Centrala si de Est ca volum, si a treia ca dinamica, inregistrand o crestere de 28,5% din punct de vedere al camerelor foto digitale vandute, fata de anul anterior. In 2006, piata romaneasca a camerelor digitale a depasit varfurile Europei Centrale - Polonia, Cehia si Ungaria

In 2006, cei mai importanti jucatori de pe piata au fost BenQ, Sony si Canon, care au avut o cota de piata cumulata de circa 56%.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.