Analiza comparativa a calitatii laptopurilor

1x punct

categorie: Informatica

nota: 9.57

nivel: Facultate

Calculatorul portabil are dimensiuni mici, comparabile cu gentile diplomat sau si mai mici, este usor de transportat si prezinta si avantajul ca poate fi alimentat timp de ore in sir de la acumulatoare inglobate, sau si de la un adaptor pentru reteaua de curent electric alternativ.

Dar nu numai ca sunt mobile, calculatoarele portabile se pot si conecta la Internet fara fir, cu vitez[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza comparativa a calitatii laptopurilor

Calculatorul portabil are dimensiuni mici, comparabile cu gentile diplomat sau si mai mici, este usor de transportat si prezinta si avantajul ca poate fi alimentat timp de ore in sir de la acumulatoare inglobate, sau si de la un adaptor pentru reteaua de curent electric alternativ.

Dar nu numai ca sunt mobile, calculatoarele portabile se pot si conecta la Internet fara fir, cu viteza de transfer a datelor multumitoare, pe baza retelelor telefoanelor mobile celulare de tip GSM 1G, GSM 2G sau GSM 3G (generatia treia) (UMTS si HSDPA), care patrund practic oriunde s-ar afla utilizatorul. Pentru aceasta e nevoie de ex. de o conexiune USB si un stick USB special, de la liferantul serviciului (provider).

Prin contrast, calculatoarele imediat mai mari decat laptop, si deci ne-portabile ci doar transportabile, sunt cele de tip desktop, numite astfel deoarece se pot pune pe masa de lucru.

In sfarsit, companiile si institutiile folosesc de obicei calculatoare si servere mari sau foarte mari, dar si foarte rapide, care eventual necesita si incaperi proprii speciale, securizate si climatizate - centrele de calcul. Laptop-urile fac parte din grupa produselor electronice.

Calculatoarele mici si portabile sunt la ora actuala foarte raspandite, fiind accesibile ca pret chiar si persoanelor particulare. Tendinta de miniaturizare si ieftinire permanenta este un semn al progreselor tehnologice din domeniu.

Acer este o companie taiwaneza de IT infiintata in anul 1976. Compania este al treilea furnizor global dupa numarul de PC-uri vandute dupa HP si Dell si a doua dupa numarul de notebook-uri (mai 2008)[1].

In august 2007, Acer a cumparat compania americana de Gateway pentru 710 milioane USD. Aceasta mutare i-a adus acces la piata din SUA sub o marca bine cunoscuta si totodata acces la retaileri de anvergura ca Best Buy si Circuit City.Firma Acer produce calculatoare de birou,laptop-uri,asistnete personale digitale(PDAuri),servere,periferice,si servicii de e-business pentru afaceri,educatie,guvern si utilizatorii de acasa.
Multitech a fost fondat de catre Stan Shih sotia sa fiind Carolyn Yeh si alti cinci oameni in 1976,in 1987 primind denumirea de Acer.

Capitalul initial avand de 25000 de $.Initial Acer a fost distribuitor de componente electronice si consultant in utilizarea tehnologiilor de microprocesor.Sediul central la nivel global avea in Taiwan la orasul Hsichih City.

Acer, cel de-al doilea producator IT din lume, a anuntat vanzari peste asteptari ale smartphone-ului Liquid, care functioneaza pe platforma Google Android, si a apreciat ca va vinde 250.000 de astfel de telefoane in primul trimestru al anului, cu 50.000 mai multe decat estimarile, scrie Bloomberg.

"Vanzarile Liquid merg mult mai bine decat ne asteptam. Din aceasta cauza nu prea mai avem telefoane de vanzare", a declarat Gianfranco Lanci, presedintele Acer. Smarphone-ul Liquid, cu touchscreen, lansat in octombrie 2009, se afla in competitie cu dispozitivele care opereaza cu Android, dezvoltate de alte companii precum HTC, Samsung sau Motorola.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.