Analiza activitatilor de marketing la nivelul firmei S.C. Valentino Prodex S.R.L

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.86

nivel: Facultate

In raport cu SC Constructii Utilaje R&G SRL, societate care reprezinta o reala concurenta in ceea ce priveste calitatea utilajelor asemanatoare cu cea a firmei SC Valentino Prodex SRL precum si preturile practicate de aceasta firma pentru comercializarea produselor si tarifele pentru asistenta tehnica, raportul calitate- pret este usor mai ridicat al firmei SC Valentino Prodex SRL fata de cel al [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza activitatilor de marketing la nivelul firmei S.C. Valentino Prodex S.R.L

In raport cu SC Constructii Utilaje R&G SRL, societate care reprezinta o reala concurenta in ceea ce priveste calitatea utilajelor asemanatoare cu cea a firmei SC Valentino Prodex SRL precum si preturile practicate de aceasta firma pentru comercializarea produselor si tarifele pentru asistenta tehnica, raportul calitate- pret este usor mai ridicat al firmei SC Valentino Prodex SRL fata de cel al firmei concurente prin prisma faptului ca are deja un istoric si un renume pe piata utilajelor ce le comercializeaza fapt ce da incredere clientului precum si discounturile oferite.

In ceea ce priveste firma concurenta SC INTERCOM SRL, societatea nu reprezinta o concurenta reala deoarece aceasta practica preturi si tarife mult mai ridicate fata de SC Valentino Prodex SRL, in raport cu calitatea produselor comercializate. Raportul calitate-pret al produselor comercializate de catre SC Valentino Prodex SRL fata de cele comercializate de catre SC Incom SRL nu este relevant datorita faptului ca aceasta din urma comercializeaza cu preponderenta utilaje uzate.

Cota (absoluta) de piata, sau cota de piata cum se foloseste frecvent, exprima partea procentuala pe care o detine intreprinderea in totalul pietei produsului sau serviciului de referinta. Se calculeaza de cele mai multe ori ca un raport exprimat in procente intre volumul vanzarilor intreprinderii pentru produsul respectiv si volumul vanzarilor totale pe piata de referinta a produsului in cauza. Ea exprima deci ponderea pe care o are piata efectiva a intreprinderii in piata efectiva a produsului in cauza. Cu cat o intreprindere detine o cota de piata mai mare, cu atat mai puternica este pozitia sa de piata si, ca urmare, avantajele obtinute pe planul recuperarii investitiilor si sporirii profitului.

La nivelul anului 2008, valoarea totala a tranzactiilor pe piata statiilor de asfalt a fost de 35 milioane euro (VT = 35.000.000 euro). Situatia a celor 5 principali vanzatori din acest domeniu in anul 2008 a fost urmatoarea: Prin insumarea cotelor de piata celor cinci vanzatori de statii de asfalt se obtine 71,43 %, procent ce reprezinta ponderea pe care acestia o ocupa in piata totala a vanzatorilor de statii de asfalt. Cota relativa de piata indica pozitia pe care o are intreprinderea in raport cu concurentii sai, in cadrul pietei produsului respectiv.

Cota relativa de piata se determina raportand cota de piata a firmei de referinta la cota de piata a principalului sau competitor, respectiv a liderului de produs. Daca intreprinderea in cauza este lider de produs, atunci cota ei relativa de piata se determina ca raport intre cota ei de piata si cota de piata a challengerului sau urmaritorului. Cu cat cota relativa de piata este mai mare, cu atat mai puternica este puterea intreprinderii in cadrul pietei produsului de referinta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.