Analiza activitatii macroeconomice

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.85

nivel: Facultate

Indicatorii fizici spre deosebire de cei valorici au o sfera de aplicare mult mai redusa si nu pot fi utilizati decat limitativ si fara posibilitatea de comparatie in timp.
Indicatorii valorici in schimb permit sintetizarea intregii activitati a unei economii nationale intr-o perioada de timp si permit o analiza comparata a acesteia atat la nivel national dar si intre principalele sectoare [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza activitatii macroeconomice

Indicatorii fizici spre deosebire de cei valorici au o sfera de aplicare mult mai redusa si nu pot fi utilizati decat limitativ si fara posibilitatea de comparatie in timp.
Indicatorii valorici in schimb permit sintetizarea intregii activitati a unei economii nationale intr-o perioada de timp si permit o analiza comparata a acesteia atat la nivel national dar si intre principalele sectoare de activitate economica.

Principalii indicatori macroeconomici valorici cu ajutorul carora se evidentiaza tranzactiile economice la nivelul intregii economii se regasesc in sistemul conturilor nationale SCN - care asa cum aratat, un sistem de evidenta a rezultatelor desfasurate intr-o tara, intr-o anumita perioada de timp ( de obicei un an ).
Produsul global brut ( PGB )
Produsul global brut reprezinta valoarea totala a produselor si serviciilor produse intr-o perioada de timp in cadrul unei economii nationale.

Produsul global brut insumeaza atat bunurile destinate consumului intermediar cat si valoarea bruta a bunurilor.
Produsul intern brut ( PIB )
Produsul intern brut este principalul agregat macroeconomic si reprezinta valoarea de piata a bunurilor si serviciilor finale produse de catre toti agentii economici ce isi desfasoara activitatea pe teritoriul unei tari intr-o perioada de timp bine determinata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.