Analiza activitatii economico-financiara a societatii Prodpan

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Consumul anual de produse din cereale (in echivalent faina) din judetul Calarasi a evoluat astfel :U1997 - 53.666,7 to. ; 1998 - 56.257,4 to. iar in 1999 - 56.097,8 to. Acest consum anual pe judetul Calarasi (cererea anuala judeteana) reprezinta si oferta de produse de panificatie (exprimata in echivalent faina ) din judetul Calarasi deoarece painea si produsele de panificatie au un grad de perisa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza activitatii economico-financiara a societatii Prodpan

Consumul anual de produse din cereale (in echivalent faina) din judetul Calarasi a evoluat astfel :U1997 - 53.666,7 to. ; 1998 - 56.257,4 to. iar in 1999 - 56.097,8 to. Acest consum anual pe judetul Calarasi (cererea anuala judeteana) reprezinta si oferta de produse de panificatie (exprimata in echivalent faina ) din judetul Calarasi deoarece painea si produsele de panificatie au un grad de perisabilitate ridicat, stocurile nefiind posibile decat la grupa graului macinat dar cantitatea este nesemnificativa.

Se poate calcula cota de piata a S.C. PRODPAN S.A. in judetul Calarasi. Cota de piata este un indicator relativ al volumului desfacerilor realizate pe o piata externa intreprinderii, intr-o perioada determinata. Este calculata ca o pondere de acoperire a necesarului pietei judetului Calarasi (in ceea ce priveste consumul de produse din cereale in echivalent faina ) de catre societatea analizata.

Cota de piata ofera o imagine asupra nivelului maxim pina la care societatea poate ridica volumul productiei realizate (atunci cand societastea are o cota de piata de 100 % - situatie de monopol).
Se observa o cota de piata in continua scadere ceea ce inseamna ca unitatea acopera o tot mai mica parte din necesarul populatiei din judet (acest lucru se observa si printr-o simpla analiza a productiei fizice totale realizata de societate).

Daca in 1998 societatea cerea 25 % din necesarul de produse de panificatie la nivelul judetului, in 2000 societatea acopera doar 14 % din necesar, restul fiind acoperite de societatile de stat sau particulare existente in judet. Pe viitor trebuie sa se urmareasca posibilitati de recucerire a pietei judetului prin mai multe cai de actiune : produse de calitate superioara, preturi atractive, etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.