Analiza SWOT a carierei

3x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 9.77

nivel: Facultate

Pentru a va construi propria analiza SWOT in scopul utilizarii sale in planificarea carierei, trebuie sa incepeti prin a examina situatia curenta. Care va sunt partile tari si cum va puteti maximiza rezultatele obtinute pe baza lor, care va sunt partile slabe si cum va puteti minimaliza riscul ca acestea sa va impiedice in cariera dumneavoastra? Care sunt principalele oportunitati si temeri in dom[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza SWOT a carierei

Pentru a va construi propria analiza SWOT in scopul utilizarii sale in planificarea carierei, trebuie sa incepeti prin a examina situatia curenta. Care va sunt partile tari si cum va puteti maximiza rezultatele obtinute pe baza lor, care va sunt partile slabe si cum va puteti minimaliza riscul ca acestea sa va impiedice in cariera dumneavoastra? Care sunt principalele oportunitati si temeri in domeniul pe care v-ati axat?

Pentru a va putea identifica partile tari si slabe, precum a identifica si evalua oportunitatile si temerile legale de mediul extern, este necesara o analiza atenta si responsabila, orientata atat spre interior cat si spre exterior.

Punctele tari
Definiti-va propria perceptie asupra acestora. Totodata, puneti-va in postura unui potential angajator si apreciati-va, cat mai obiectiv posibil. Evitati falsa modestie, dar fiti sincer si realist in ceea ce va priveste. Nu v-ar ajuta cu nimic sa va mintiti. S-ar putea sa aveti surprize. Neplacute, de regula.Incepeti prin a construi o lista de cuvinte ce va caracterizeaza - acestea va vor conduce la multe din caracteristicile ce constituie parti tari. Una din cele mai solide parti este reprezentata de ceea ce va place sa faceti, ca experienta de munca. A va urma dorintele poate fi o componenta majora a carierelor Dumneavoastra, imbinand castigarea existentei cu placerea lucrului.

Unele persoane au clar, inca de la inceputul carierei, locul in care vor sa ajunga si domeniul ales. Pentru altele, adunarea cu rabdare a cunostintelor, abilitatilor si experientelor utile, orientate spre un scop precis, are izvorul intr-un proces elaborat, constient si responsabil.

Partile slabe
Incepeti prin a fi sinceri cu voi.
Este, poate, prima si cea mai importanta lectie ce trebuie invatata atunci cand vorbim despre dezvoltare personala, responsabilizare, planificarea carierei.In aprecierea acestor parti slabe, ganditi-va ce ar considera un potential angajator ca ar trebui imbunatatit in ceea ce va priveste.

Fiinte umane, subiective prin natura, ne este tuturor relativ dificil sa ne identificam partile slabe. Ne place sa castigam, ne visam cu totii campioni, drept pentru care o incursiune in "forta negativa" din noi ne provoaca cel putin anumite retineri.Insa, acest demers este crucial, intrucat ne ajuta sa identificam zonele in care sunt necesare ameliorari.

Daca identificati o abilitate despre care stiti ca este importanta pentru domeniul ales, dar pe care n-o aveti sau este la un nivel scazut, este deja un pas inainte. Stiti unde sunteti si ce aveti de facut. In acest sens, evaluari ale performantelor anterioare, chiar si aprecieri formale sau informale din cercul personal sau profesional sunt surse notabile de feed-back.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.