Analiza SC Arctic SA Gaesti

7x puncte

categorie: Economie

nota: 9.40

nivel: Facultate

Societatea este în întregime privatizată, pachetul majotitar de acțiuni fiind deținut de Concernul turc Beko. Capitalul social a fost în anul 2003 de 293 751 milioane lei.

SC Arctic SA a început să producă în anul 1970 frigidere cu 2 stele de 140 l , 180 l , 240 l și motocompresoare de 1/8 CP si 1/6 CP.
Capacitatea proiectată a fost de 200.000 frigidere/an și 220.0[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza SC Arctic SA Gaesti

Societatea este în întregime privatizată, pachetul majotitar de acțiuni fiind deținut de Concernul turc Beko. Capitalul social a fost în anul 2003 de 293 751 milioane lei.

SC Arctic SA a început să producă în anul 1970 frigidere cu 2 stele de 140 l , 180 l , 240 l și motocompresoare de 1/8 CP si 1/6 CP.
Capacitatea proiectată a fost de 200.000 frigidere/an și 220.000 motocompresoare / an.

În 1994 Arctic a aderat la Protocolul de la Montreal, deci toate produsele sunt ecologice în procesul de fabricație folosindu-se agent frigorific R134A și agent de expandare a spumei poliuretanice R141B.

În anul 2003 a produs 322.284 aparate frigorifice și 121.984 motocompresoare, producția realizată în anul 2001 fiind de 290.700 aparate frigorifice.

În 2003 Arctic a vândut produse pe piața externă în Anglia, Franța, Germania, Republica Moldova, Olanda, Islanda, Cipru, Spania, și Portugalia.

Activitatea de export desfășurată de firmă în decursul anilor a condus la stabilirea cu partenerii externi a unor relații comerciale tradiționale bazate pe încredere și seriozitate.
Volumul investițiilor în perioada 2000- 2003 se cifrează la aproximativ 22 mil.$,.

Conducerea societății este asigurată de Adunarea Generală a Acționarilor, care coordonează politica economica și comercială, iar conducerea executivă este asigurată de o echipă managerială.SC Arctic SA își desfășoară activitatea pe baza unei bune organizări a muncii și a producției, înscriindu-se în tendințele actuale de perfecționare a structurii organizatorice, urmărind creșterea eficienței economice prin creșterea eficacității conducerii, realizarea unei structuri organizatorice simple, dinamice și flexibile care sa permită și să stimuleze creativitatea și inovația în vederea realizării unei producții calitative și net superioară concurenței.

În ceea ce privește organizarea muncii, se poate distinge din organigramă că SC Arctic SA este împărțită pe două niveluri: un nivel funcțional care cuprinde conducerea societățiiși aparatul central (tehnico-administrativ și economic), și un nivel operațional care include personalul muncitor și pe cel din conducerea secțiilor și atelierelor.

Personalul angajat la SC Arctic SA se caracterizează printr-un nivel ridicat de pregătire profesională, reflectat prin ponderea importantă pe care o deține personalul calificat în nr.total al angajaților(cca. 95%).

Pentru perioada ultimilor ani reducerea de personal a fost moderată, fiind determinată de luarea unor măsuri de restructurare ce au vizat dimensionarea corectă a numărului de personal indirect productiv, auxiliar și de administrație sau reducerea numărului de schimburi la anumite locuri de muncă în condițiile creșterii normelor de protecție.

În prezent și în orizontul anilor următori societatea dispune de necesarul de specialiști cu studii superioare și muncitori calificatori solicitați de continuarea lucrărilor de reutilizare și retehnologizare a producției.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.